De Tilemansstraat een schoolstraat ? 94 % van de ouders wil dat.

Van 13 tot en met 17 mei 2019 werd in de school in Sint Joris Weert een verkeersweek georganiseerd. In die week werd de Pastoor Tilemansstraat, het smalle schoolstraatje,  ’s morgens en ’s namiddags even een schoolstraat. Dat experiment wordt nu verlengd: vanaf  4 november tot de kerstvakantie .DSC_5105

Dat wil zeggen dat die week, tijdens het begin en einde van de schooluren, mochten er geen auto’s in de straat rijden tot aan de school. De straat werd tijdens die uren verkeersvrij.  Dat gebeurt van maandag tot vrijdag ’s morgens van 8.15h tot 9.00h . En in de namiddag op maandag, dinsdag en donderdag van 15.15h tot 16h , op woensdag van 11.35h tot 12.20h en op vrijdag van 14.45h tot 15.30h.

Na afloop van die eerste week werd een enquete gehouden bij de ouders. De resultaten liegen er niet om. Liefst 97 % van de ouders vond dit een goed initiatief. Van de 12 respondenten  die toch met de auto kwam,  parkeerden er 6 bij de Delhaize, de rest in de Beekstraat. Dat leidde niet tot enig probleem.

Bovendien is de parking van de Delhaize verplicht vrij toegankelijk voor het publiek tijdens begin en einde van de schooltijden, en dagelijks voor en na de sluitingsuren van de winkel. De provincie maakte daarvan immers een verplichting in de nieuwe omgevingsvergunning na de beroepsprocedure van omwonenden tegen de uitbreiding van de parking. De gemeente had dat niet opgelegd aan de Delhaize voor de huidige uitbreiding, maar had dit enkel voorzien in de notariële akte bij de verkoop en afbraak van de Clabotshoeve en de omvorming daarvan tot een mega-parking.

94 % van alle ouders vindt het goed om het hele jaar op deze manier een schoolstraat te organiseren  in de Pastoor Tilemansstraat !!  En nu maar hopen dat het nieuwe gemeentebestuur dit blijvend zo houdt. En van de Beekstraat een fietstraat maakt. Waar wacht men nog op ?

 

De volledige resultaten van de enquete vindt u hier:Resultaten enquête school SJW verkeer mei 2019

 

enquete 10