achterdoechelen.be

het gebeurt in je dorp

Over deze blog

Met deze blog willen we meer informatie brengen over nieuws in onze gemeente, met wat extra aandacht voor het reilen en zeilen van het gemeentebestuur. Daarmee zetten we onze eerdere jarenlange bijdragen in de vroegere dorpskrant achterdoechelen verder.  Het hele archief en de vroegere website van dorpskrant achterdoechelen vind je hier: https://archief.achterdoechelen.be

Toen,  maar ook nu nog,  bleef veel van wat in achterkamertjes werd bedisseld,  verscholen achter de oechelen.  Of circuleert enkel onder politici. Of komt enkel naar buiten als het electoraal passend is voor de ene of de andere.  Waarbij iedereen het wel zijn eigen kleurtje meegeeft, en de eigen verdienste in de verf zet. In onze kranten lezen we veel over het nationaal en Vlaams beleid, maar bar weinig over het lokaal beleid. Je moet het stellen met officiële mededelingen of persberichten van politieke partijen. De media volgen het lokaal beleid enkel als er iemand over toetert, om zelf kritisch wat uit te zoeken is er bij de media een tekort aan mankracht en middelen. Het is commercieel niet interessant.

Lief als we zijn voor politici  willen we ze een handje helpen. De gemeenteraad volgen, af en toe een dossier uitzoeken of gaan inkijken, … En we schrijven wat als het (ons) past, geen deadline stress. Aanvankelijk op deze website enkel over en vanuit Sint Joris Weert, maar dat jasje werd al snel te klein. Dan is http://www.sintjorisweert.com geen vlag meer die de lading dekt. Dan maar ook weer als vanouds onder naam van achterdoechelen. Maar laat het heel duidelijk zijn: voor de vroegere dorpskrant waren we met een redactiegroep verantwoordelijk.  Die redactiegroep komt niet meer samen, en heeft geen enkele betrokkenheid en verantwoordelijkheid over wat u hier vindt. Dat is geheel en al voor rekening van zijne eigenzinnigheid.

Wie een mailtje wil krijgen, elke keer als er een nieuw bericht verschijnt, kan in het vakje rechts onderaan bij “volgen” zijn mailadres nalaten. Of ons simpel een mailtje sturen, op herman.fonck@gmail.com. Aankondigingen op de facebook pagina’s die Oud Heverlee rijk is, zijn geen stabiele bron. Met enige willekeur worden sommige berichten al of niet door beheerders verwijderd. Of worden we zelf zonder meer uit de facebook-groep uitgesloten zoals bij “ge zijt van oud-heverlee als ….”: dan kan je er niets meer posten of lezen.

Maar we zijn best tevreden met de 15 000 web pagina bezoekers die het voorbije half jaar werden geregistreerd op deze blog.

Suggesties voor artikels  en reacties zijn welkom en willen we graag publiceren. Al zijn de gekende facebook-pagina’s handiger voor reacties. Anoniem ingezonden reacties publiceren we niet, evenmin scheldpartijen. Weglaten van de naam van de schrijver willen we op verzoek wel doen.

Herman Fonck

herman.fonck@gmail.com

Een gedachte over “Over deze blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: