Intussen in Bierbeek

U hoorde het misschien op Radio 2, En u kan het nog altijd nalezen op de site van Radio 2, op deze  link .De D-store winkel in Bierbeek moet noodgedwongen sluiten.  “De winkel is té groot voor Bierbeek”, klinkt het bij de gemeente”.

Wie wel eens in Bierbeek komt kent de winkel wel. Die ligt aan de Hoogstraat in Bierbeek, dat is de grote verbindingsweg voor wie van Leuven of Blanden naar Bierbeek rijdt, op zo een 500 meter voor het dorpscentrum van Bierbeek.DSC_2700

Het is een van de grootste sportwinkels van Vlaanderen, met 5000 meter oppervlakte. Ze delen  een parking van 104 parkeerplaatsen met nog twee andere handelszaken (Fiets § Fun en de  Outlet)  op de terreinen aan een oude melkerij. De gemeente Bierbeek vindt dat op 500 meter van het dorpscentrum té groot voor de gemeente.

Vergelijk. De Delhaize-parking in Sint Joris Weert wil na de afbraak van de Clabotshoeve uitbreiden tot 112 parkeerplaatsen,  84 bovengronds en 28 ondergronds. En dat  pal in het dorpscentrum.  Hier mag dat. Bierbeek is Sint Joris Weert niet.DSC_2705

Aldus het bericht op Radio 2: “Net omdat de winkel zo groot is, moet ze binnenkort sluiten. De gemeente Bierbeek wil meer plaats voor woningen en groen.” De gemeente stelde wel voor om D-Store te laten bestaan, maar de grootte terug te schroeven van 5.000 m² naar 2.000 m². Maar dat ziet uitbater Florquin niet zitten. Wat er in de toekomst komt op de Melkerijsite, is nog niet geheel duidelijk. Wel dat de gemeente plaats wil maken voor een winkel die op maat is voor Bierbeek, woningen en groen.

Meer op https://radio2.be/vlaams-brabant-brussel/populaire-sportwinkel-d-store-te-groot-voor-bierbeek

.DSC_2702