Op de tentoonstelling over de Arenbergs in Museum M viel ook een oude kaart te bewonderen van de bezittingen van de hertog van Arenberg. Daarop staat ook het Sint Joris Weert in kaart gebracht zoals het er in 1769 bij lag. Het gaat om een vroege stafkaart van landmeter Joris en etser Cardon, ook verkleind in het boek Miradal opgenomen op blz 129.

img_20190112_151604226 Wie goed toekijkt ziet al snel dat sindsdien het straten plan van Sint Joris Weert nog sterk is gewijzigd. We probeerden even wat van de huidige straten terug te vinden .weert straten

Het station was er nog niet, de trein moest nog uitgevonden worden. Het nu na de Kauwereelstraat ingepalmde zeepwegje tussen de Tilemanstraat en de rue de Weert Saint Georges  was een forse weg. Aan de kerk was er een verdwenen verbinding met de Tilemansstraat, de Ijzerenwegstraat lag er nog niet. Of was die verdwenen weg het tracé van de vroegere voetweg over de sporen aan de kolenhandelaar ? De Kauwereelstraat lag er ook al. Het kasteel van Overschie in Neerijse had nog zijn tuin in Versaillestijl. En dat Keychoff ligt niet waar nu het Keihof is. Het Swiggershof, het kasteel even voor de hoek Leuvense Baan en Oud Nethensestraat lag er ook al .