Sinds kort hebben we in Sint Joris Weert twee nieuwe wegwijzers. Waarmee het gemeentebestuur hier moedig de strijd aanvat om Wallonië te vervlaamsen:

20180819_113855

En ook deze in de Kauwereelstraat steunt het offensief:

20180819_114538 (002)

Amper twintig meter verder, maar dan over de taalgrens staat wel een franstalige wegwijzer. Wie de weg zoekt naar buurgemeente Grez-Doiceau hoeft daar gelukkig niet te weten dat sommigen “Grez-Doiceau” vertalen naar het obscure  “Graven”. De naam  Graven is zeer ongebruikelijk, en vindt u  ook niet op de website van de gemeente Grez-Doiceau. En nauwelijks een handvol inwoners wist dat Graven de oudvlaamse benaming is voor Grez-Doiceau.20180819_114336

De franstalige wegwijzer staat 20 meter verder dan de  nieuwe vervlaamste versie. Maar wel op Waalse grond. In de Rue de Weert Saint Georges van Grez-Doiceau. Een paar steenworpen van de kerk van Sint Joris Weert ligt nu eenmaal de gemeentegrens, de gewestgrens en de taalgrens.weert saint george