De acties voor veilig verkeer aan de schoolomgeving in Sint Joris Weert dateren niet van de voorbije maand. Ook in september 1992 (!)  voerde het toenmalige oudercomité al acties voor veilig verkeer. Met zowaar een betoging van ouders en kinderen waarbij alle onveilige verkeerspunten werden aangedaan.  Toen was het nog de vraag om het eerste deel van de Pastoor Tilemansstraat eenrichting te maken. Het toenmalige gemeentebestuur zag dat niet zitten, het duurde nog jaren voor het zover kwam. En ook nu nog is het verkeer rond de schoolpoort onveilig: er is  dagelijks begeleiding van een leerkracht nodig  om de rij van kinderen te voet en per fiets veilig aan de hoek met de Beekstraat te krijgen. De straat is er van stoep tot stoep amper 248 cm breed, en auto’s mogen er nog steeds inrijden. Met alle chaos vandien.

Wie op de foto’s de kinderen herkent, ziet meteen ook hoe sommige kinderen van toen nu op hun beurt deel uitmaken van het oudercomité of van Weert en Flammes. En nog steeds acties moeten ondernemen voor een veilig schoolverkeer.  Hopelijk moeten we niet opnieuw een generatie wachten voor de Tilemansstraat en de Beekstraat een fietsstraat of een schoolstraat worden.

betoging 1betoging 5

 

betoging 4 wabetoging3img20181110_22552977.jpgbetoging 2 df