In juni 2022 publiceerden we hier een oproep voor het goede doel: er werd geld gezocht én helpende handen om een ooievaarspaal te plaatsen .  Dat in een grote tuin van vzw De Gulden Snede langsheen de Hazenfonteinstraat in Oud Heverlee.  Het artikel van toen vindt u elders op deze website of hier : https://sintjorisweert.com/2022/06/19/ooievaarsvrienden-gezocht/

Er moest een omgevingsvergunning aangevraagd, dat lukte. Er kwam een oproep om geld te storten, dat lukte. Er werden vrijwilligers gezocht om de paal te helpen plaatsen, dat lukte ook. Er werd een mooi filmpje gemaakt van hoe die paal heel artisanaal op zijn plaats werd gezet. Zonder kraan, met een handgemaakte stelling, met een takel, met veel heffen en sleuren, en takelen.

Mooi filmpje, dat wel. Maar enkele vrijwilligers maakten bezwaar tegen het vrijgeven van het filmpje. Ook enkele foto’s waarop nochtans niemand herkenbaar in beeld kwam vonden geen genade. Mochten absoluut niet gepubliceerd worden. Dus niet.

Maar een happy end. De ooievaar is er sinds enkele dagen, en keurde alvast paal en nest.  En had geen bezwaar tegen een foto. Haar vriendje ook niet.

De paal kort na de opbouw, toen nog met de stelling er rond
Betrapt bij het eerste bezoek