Onze dorpsgenoot  Jan Aertsen uit Sint Joris Weert schreef een heel mooi boek : ‘t’ Is ook maar doodgaan. Een Vlaamse familiesaga in de langste twintigste eeuw”. Jan besloot na de dood van zijn vader in 2014 om zoveel mogelijk verhalen uit het leven van zijn pionierende boerenfamilie uit de Noorderkempen van de vergetelheid te redden. Hij sprak met getuigen en achterblijvers, wroette in archieven en in zijn eigen geheugen. Verwacht u aan sterke verhalen van een goed verteller, in een heel eigen levendige stijl.  En zoals de achterflap vermeldt: “wie eerlijk schrijft mag niemand ontzien, ook zichzelve niet”. Dat doet hij ook niet. Rechttoe rechtaan lees je ook episodes uit Jans eigen leven, de familie, lief en leed, en ook een paar keer over pijnlijk doodgaan in Sint Joris Weert en Oud Heverlee.

Het boek is online te  koop in De Standaard boekhandel via deze link . En na deze week ook in de Standaard boekenwinkels . Op 20 februari om 11h wordt het voorgesteld in het Streekhuis (Wittebomendreef 1 in Oud Heverlee) met Geert Van Istendael als inleider. Reserveren kan bij wimaertsen@hotmail.com   

Op www.janaertsen.be kan je meer lezen en al wat bladzijden proeven.  Zeker doen.

En ook in Het Nieuwsblad kon je al eerder een artikel lezen: Jan (72) schrijft boek over vier generaties landbouwers én een roofmoord: “Ik ben ongelofelijke verhalen te weten gekomen” (Wuustwezel) | Het Nieuwsblad Mobile