In een eerder bericht op deze site hebben we u al kunnen berichten over de jonge bosuiltjes in de tuin van de familie Aertsen in Sint Joris Weert. In diezelfde boom hing ook een eekhoorn-voedselbuis.

eekhoorn2

 

Die was tot nu toe even succesvol als de steenuilkast van de familie Fonck na meerdere jaren: niks nada nothing.  Of  om het met Alberto Contador te zeggen; cero, coma, cero cero cero cero …

Maar na het succes van de bosuiltjes in hun nestkast boven in de boom, daagde nu ook de eekhoorn op, beneden in diezelfde boom. Wou allicht even fotogeniek zijn als zijn bovenburen:

eekhoorn aertsen

De familie Aertsen overweegt nu geleide wandelingen  en een omvorming van het Haesveld tot een lokaal safaripark: naast de bosuilen, nu ook eekhoorns, de bijen van imker Jan, de raskippen, de haan, de vissen. En verder een wonderlijke biotuin, met diverse salades, aardbeien, groenten, een professioneel georganiseerde humus installatie, …. Nog wat verderop een trampoline, een heuse pizzaoven, beeldhouwwerken, …Het wandelpakket zou gecombineerd kunnen worden met kinderopvang bij de getrainde vava en moemoe, lezingen over korte ketens, of over bijen, of over ecologisch tuinieren op schrale zandgronden;  een glaasje wijn op het terras;  honing proeven, noem het maar.

Het businessplan ligt ter studie. Nog even geduld.