Eindelijk zullen velen zeggen en denken. Van 13 tot en met 17 mei wordt in de school in Sint Joris Weert een verkeersweek georganiseerd. En in die week wordt de Pastoor Tilemansstraat, het smalle schoolstraatje,  ’s morgens en ’s namiddags even een schoolstraat.

Dat wil zeggen dat die week, tijdens het begin en einde van de schooluren, er geen auto’s in de straat mogen rijden tot aan de school. De straat wordt tijdens die uren verkeersvrij.  Dat gebeurt van maandag tot vrijdag ’s morgens van 8.15h tot 9.00h . En in de namiddag op maandag, dinsdag en donderdag van 15.15h tot 16h , op woensdag van 11.35h tot 12.20h en op vrijdag van 14.45h tot 15.30h.

De ouders worden aangemoedigd die week hun kinderen met de fiets of te voet van school af te halen. Of als het toch met de auto moet te parkeren in de Beekstraat, aan het ontmoetingscentrum, de Delhaize of aan de kerk.

Het is ook alvast een test om te zien wat voor effect heeft dit heeft op de verkeersveiligheid in de schoolomgeving.

We supporteren.

 

 

verkeersplan1