De bushalte aan de Dijlestraat

Begin 2000 had de Beekstraat in Sint Joris Weert twee overdekte bushaltes: een aan de Bareel, een tweede op het einde van de Beekstraat, de  halte Dijlebrug. Vandalen hielden af en toe lelijk huis in die  bushokje, en braken het vensterglas.  Dat gebeurt wel vaker,  ook elders, spijtig, en na een tijdje wordt dat hersteld. In de Beekstraat niet . Daar bleef dat jaren zo. In augustus 2005 zag het bushokje aan de Dijlebrug er  nog zo uit:Picture 001

 

Die aanslepende situatie is opgelost. Met een Beekstraat-oplossing. Bushok weg. Halte is gebleven. Busreizigers moeten maar in de regen wachten. file5

 

De stoep plots geel geschilderd.

Op de infoavond deed een bewoonster van de Beekstraat haar beklag. Kwam ’s avonds thuis en kon niet meer voor haar deur parkeren: de stoep was geel geschilderd. Naar de gemeente gebeld. Waarom dat was gebeurd ?  Waarom er  geen verwittiging was geweest ? Geschilderd ? In de Beekstraat ? Niemand te vinden die dat kon uitleggen. En waarom dat nodig was: zo kan er vlotter gereden worden in de Beekstraat. Maak plaats voor het doorgaand verkeer. Oh ja, een fietspad is er niet.  De Beekstraat stond niet vooraan toen er plannen werden gemaakt.  Maar is allicht wel de drukste en meest bereden straat van heel Oud-Heverlee.

Mattias Bouckaert wees er op dat er 15 meter voor en na een bushalte niet mag geparkeerd worden. We stapten het even af. De gele strook begint 62 meter voor de bushalte en eindigt 16 meter na de bushalte.  En verderop is er nog een gele strook: die was kennelijk wel gewenst voor bewoners die af en toe geblokkeerd werden op hun oprit. Door klanten van de Delhaize die het even niet nauw nemen met de basisregels.

file

Juli 2018: vroem vroem.

 

Vroeger had de Beekstraat een moderne asverlegging

 

Kopie van de rapte toen

 

de rapte nu

Situatie in 2005

 

 

Het beton gebarsten.

 

Het beton gebarsten, een trillende betonplaat die bij elke doorkomende bus of vrachtwagen de huizen even laat trillen. Geen probleem: wat asfalt in de breuklijn. Klaar is kees .  In de Beekstraat doen we dat zo:file3

file1