Opgelet: u wordt geteld

header-image-2

U las er misschien al over in uw krant, over de acties van http://www.telraam.net. Een organisatie die burgers wil helpen om op een betrouwbare wijze het verkeer te tellen in hun straat. Telraam zet daarop op in door actief met burgers aan de slag te gaan en goede verkeerstellingen aan te leveren. Telraam zorgt voor de onderzoeksvraag en  de technologie. Burgers leveren de data. En Telraam zet die  gegevens online op  het internet, door iedereen vrij te consulteren. Dat gaat simpel.

Telraam zoekt burgers die aan hun vensterraam op de eerste verdieping met uitzicht op de straat een cameraatje willen bevestigen.  Geen camera die mensen en auto’s herkenbaar filmt, maar wel voldoende om auto’s, voetgangers, fietsers te tellen.  En na verloop van tijd ook grote auto’s, vrachtwagens en autobussen  te onderscheiden van gewone auto’s.  Dat laatste onderscheid kan pas goed na een maand of meer, de camera-instellingen dienen door het computerprogramma van Telraam  gekalibreerd te worden .  De camera meet ook de snelheid van de voertuigen en zet dat in mooie tabellen en grafieken. Voor iedereen toegankelijk, op internet, online, gegevens per uur, per dag, per maand.

Beekstraat, Ophemstraat en Bovenbosstraat

In Oud Heverlee zijn nu al drie telposten actief: eentje in de Ophemstraat in Oud Heverlee, eentje in de Bovenbosstraat in Haasrode, en nu sinds een paar dagen ook eentje in de Beekstraat in Sint Joris Weert.

Wie de resultaten wil inzien kan surfen naar www.telraam.net . Op het kaartje vind je de aanduiding van alle telposten. Als je op een actieve camera klikt krijg je de meest recente gegevens te zien. Die van Sint Joris Weert vind je hier https://www.telraam.net/nl/location/80700/2019-10-19/2019-11-02

Met die gegevens beschikt iedereen over objectieve gegevens over de verkeersdrukte in je straat. En kunnen beleidsmakers en plannenmakers het verkeer efficiënt aanpakken.

Wil je ook zelf gaan meten ? Op http://www.telraam.net vind je alles wat je nodig hebt om ook van jouw raam op de eerste verdieping een telraam te maken.