eindelijk een wandelboek voor Oud-Heverlee

... en nu ook een uitgebreidere versie op CD-ROM !

 

wandelboek.jpg (25514 bytes)

 

 

 

 Even ten zuiden van Leuven, tegen de taalgrens aangeleund ligt Oud-Heverlee, één der meest groene gemeenten van Vlaanderen. De prachtige Dijlevallei (waar vindt je nog een meanderende rivier in haar natuurlijke bedding?), het natuurreservaat De Doode Bemde, het uitgestrekte Heverleebos en Meerdaalwoud....het grootste gedeelte ligt telkens op het grondgebied Oud-Heverlee.

Bovendien zijn het landelijke Bierbeek en het tamelijk ongerepte Waals-Brabant vlakbij... Toch was er nog geen specifiek wandel- en fietsboek voor dit dorp en zijn omgeving. In dit boekje werden een achttal lusvormige wandelingen en fietsroutes uitgewerkt, in lengte variërend tussen 7 en 70 km.

Alle wandelingen beginnen of eindigen in één van de deelgemeenten van Oud-Heverlee. Ze werden nu gebundeld, up-to-date gebracht en meer gedetailleerd beschreven. Elke wandeling geeft, naast een uitgebreide wegbeschrijving, de voornaamste bezienswaardigheden. We besteden zowel aandacht aan cultuur als aan natuur. Voor wie daaraan niet genoeg heeft is er telkens nog wat achtergrondinformatie in een aparte kolom opgenomen.

Enkele voorbeelden van wandelingen: Rond de Ekstermolen... In de voetsporen van Charlepoeng....De kapellekesbaan....Oud-Heverlee, méér dan alleen ‘t Zoet Water....Fietsen naar Fonske...enz., enz.

Al deze routes verschenen eerder in de dorpskrant van Oud-Heverlee, en waren bedoeld om inwoners die hier al jaren wonen, toch nog nieuwe dingen te laten ontdekken. We bewandelen dus zeker geen platgetreden paden.  

Een boek, óók voor de wandelaar en fietser van verder-weg dus. Oud - Heverlee is trouwens vlot bereikbaar met trein en bus. Je kan ook gewoon inpikken op onze autovrije fietstocht van en naar Leuven.

Voor de prijs hoef je het zeker niet te laten: Die bedraagt 230 frank - dat is juist 1 frank per kilometer. Bij het boek krijg je nog een uitstekende kleurenkaart (met op de ommezijde nog een extra fietsroute.)

Op onze CD-ROM zijn alle wandelingen  up-to-date gebracht, hebben een aparte kaartje, zijn uitgebreider beschreven en de foto's zijn van betere kwaliteit en in kleur. Ook een   tabel met alle straatnamen en afstanden is voorhanden! Op deze CD staan 3 extra wandelingen beschreven.

Op de CD bovendien nog de complete ADO website.

Prijs  van het boek + kaart:  230 frank
Prijs van de CD-ROM + kaart: 350 frank .
Stort het juiste bedrag op rekeningnr. 001-1673405-37 van ADO Beekstraat 41, 3051 St.-Joris-Weert met vermelding van boek of CD, en we bezorgen het u thuis.