Als voorsmaakje op het verkiezingsdebat trok ADO naar de lijsttrekkers en -treksters met enige prangende vragen over het partijprogramma, over hun plannen en verwachtingen...en hun persoonlijke dilemma's.

De dilemma's van de partijkopmannen (-vrouwen)

Albert Vandezande

Fusiebelangen

Joris Vanderveeren

SP

Ward
Govaerts

Agalev

Marianne
Thyssen

CVP

Maggy
Steeno

VU-ID

Voetbal of volleybal?
Voetbal   Vissen! volleybal  Twee broers die volleybalden, een echtgenoot die voetbalde, ik kies niet    Als er maar gespeeld wordt!
Prins Filip of prins Laurent?
Prins Filip Laurent: sociale vent, los, milieubewust Laurent dan, die is net zoals wij voor de beestjes Prins Laurent, daar amuseer ik me beter mee Laurent, een durver!
Het Laatste Nieuws of De Morgen?
Het laatste Nieuws De Morgen De Morgen, da’s een gemakkelijke De Morgen , met veelbetekende blik : tenzij natuurlijk dat ik héél rap klaar wil zijn met lezen. De Morgen, maar wij delen één krant met de buren.
De Chiro of de scouts?
De jeugd is belangrijk diplomatisch antwoord: “alle kinderen zijn even belangrijk Chiro, die hebben geen uniform-én scouts, heb ik veel aan te danken Scouts, daar was ik bij. Niet belangrijk, als ‘t maar jeugdbeweging is
ADO of Radio Meerdaal?
ADO Allebei ADO, haha, slijmslijm. Nogal wiedes : nog mee opgericht. Oei. Ik luister eigenlijk weinig radio, allebei nodig k luister nooit naar Radio Meerdaal, ik lees wel ADO.
VRT of VTM?.
VTM VRT Toch wel VRT door de band, maar ik bekijk alletwee Als ik al eens kijk is het het VRT-nieuws Zoals in de politiek. Het hangt van het programma af.