spacer.gif (820 bytes)

 Langs het tuinpad van mijn vader...
een unieke verzameling foto's van ons dorp, het dorpsleven  en onze buurtdorpen
 spacer.gif (820 bytes)

spacer.gif (820 bytes)
Elk najaar organiseert de dorpskrant van Oud-Heverlee Achter d'oechelen een tentoonstelling ter gelegenheid van haar pizza-avond. In 2004 zorgden we voor een tentoonstelling van historische foto's van Oud-Heverlee, en de omliggende gemeenten. Er bleek een ruime belangstelling te bestaan voor het verleden van de gemeente. Met genoegen stellen we u dan ook de verzameling foto's die we voor de tentoonstelling verzamelden aan u voor op 2 CDROM's.

De foto's zijn ingescant op een zeer hoge resolutie zodat u ze op groot formaat kan afdrukken.

We leveren de laatste versie van het freeware programma IRFANVIEW mee (voor alle windows versies van 95 tot XP). Met deze software kan u enorm snel door de foto's bladeren, een slideshow maken, afdrukken maken en nog veel meer. Naar onze ervaring verloopt de installatie vlekkeloos. Kortom een absolute aanrader. U komt er alles over te weten op www.irfanview.com  

Op CD1: alle foto's over de deelgemeenten van Oud-Heverlee. De foto's met een volgnummer (bv Blanden 03) hingen op de tentoonstelling, en van deze foto's vindt u een summiere beschrijving op de CD in het bestand 
beschrijving.doc of beschrijving.txt

Op CD2: alle foto's van onze naburige gemeenten in het Dijleland. Ook hiervan hebben we alleen een beschrijving van de foto's die de tentoonstelling sierden.

Wij hopen dat u veel plezier zal beleven aan het bestuderen van al die verdwenen mooie plekjes. 

We zijn van plan in onze dorpskrant regelmatig iets over het verleden van onze gemeente te publiceren. Alle hulp is daarbij natuurlijk meer dan welkom. Heeft u oude foto's of oude documenten of kent u een oud verhaal dat niet uit ons collectief geheugen zou mogen verdwijnen? Neem dan zeker eens contact met ons op.
spacer.gif (820 bytes)
spacer.gif (820 bytes)

Je kan de CD-ROM's  kopen: Indien u  9 euro.stort met de vermelding "fotoCD" op ons rekeningnummer: 
001-1673405-37 van ADO  Beekstraat 41 3051 Sint-Joris-Weert
dan  bezorgen wij de CD bij u thuis..
De  winst wordt helemaal gebruikt om dit blad gratis te kunnen blijven verdelen