spacer.gif (820 bytes)Burgemeester en schepenen

Wat ze verdienen - de cijfers

 

spacer.gif (820 bytes)


Volgens de gemeentewet verdient de burgemeester in onze gemeente 85 % van de maximumwedde van een gemeentesecretaris in onze gemeente. Dat gaat om 1.740.000 BEF bruto aan een indexcijfer van 1,3195. We rekenden het voor u om in euro’s:  

            De burgemeester:   48 378,64 euro bruto op jaarbasis

            De schepenen:         29 027 euro bruto op jaarbasis.

Op die wedde geldt een bijzondere fiscale behandeling  door de aftrekmogelijkheid van een vast forfait voor kosten die ze niet moeten bewijzen. Voor het inkomstenjaar 2005 - aanslagjaar 2006 is dat een aftrek van 5 566 euro voor een burgemeester en 3 339 euro voor een schepen of OCMW voorzitter.

Zoals u al kon lezen in Achterdoechelen is dit voor sommigen van onze mandatarissen geheel bovenop hun volledige wedde en inkomen.  Voor anderen is dat helemaal niet het geval: ze dragen  bijvoorbeeld een vast percentage af aan hun politieke groepering,  sommigen werken slechts deeltijds om hun schepenambt er bij te kunnen doen en verliezen daardoor ook van hun normaal inkomen (en carričremogelijkheden, en extra legale voordelen, en groepsverzekeringen en premies, enz.), moeten al dan niet hun eigen campagne financieren, ….
 

spacer.gif (820 bytes)