spacer.gif (820 bytes)


Uit ADO 146


De achterflap

spacer.gif (820 bytes)
101 Ecotuinen open en bloot:
Velt open tuinen Pinksterweekend
Tijdens het pinksterweekend van 30 mei tot 1 juni 2009 zijn 101 ecologische tuinen in Vlaanderen één of meerdere dagen te bezoeken. Moestuinen, siertuinen, boomgaarden, kruidentuinen....
In onze gemeente kan je de tuin van de familie Vignero-Bolle in de Don Boscolaan, 2 te Oud-Heverlee bezoeken.
In deze leeftuin van 20 are wordt ecologisch gehovenierd volgens de principes van permacultuur. Er is een siertuin, fruit, een moestuin, een serre, een composthoop, een leemoven.
Voor alle informatie (openingsuren en dagen), over deze en al de 100 andere tuinen kan je terecht op de open tuinen website van VELT: www.durftuinierenzonder.be.
Ecologische tuiniers die een tuinbordje van de ‘zonder is gezonder tuin’ willen ontvangen, kunnen deze tijdens deze opentuindagen of op de website aanvragen.

spacer.gif (820 bytes)
Pak het heft
zelf in handen

Aalst, Binche, Leuven, Bierbeek, Poperinge zijn maar enkele gemeentes waar bewust wordt gewerkt rond feesten en manifestaties.
Oud-Heverlee staat niet op dit lijstje. Spijtig.

Gelukkig zijn er heel wat inwoners die zelf iets ondernemen.
Een voorbeeld hiervan zijn steeds meer straten of buurten van Oud-Heverlee die hun eigen straatfeest of buurtfeest organiseren.
Zo komt een mens mekaar nog eens tegen. Gezellig met zijn allen samenkomen om Nieuwjaar te vieren. De één doet het wat luxueuzer met traiteur, de ander is een doe-het-zelver.
De één bakt zijn vlees op de barbecue, de ander bestelt een grote paëlla-pan.

In de deelgemeente Oud-Heverlee bijvoorbeeld is er het Zomerfeest, het straatfeest van de Blokkenstraat, het straatfeest van de Boslaan en het buurtfeest rond de Ophemstraat.
Van de gemeente kan je een toegift krijgen voor een tent of materiaal en voor het afzetten van de straat, wat mooi is meegenomen.

Mensen, laat het een oproep zijn: pak het heft zelf in handen.

spacer.gif (820 bytes)