spacer.gif (820 bytes)


Uit ADO 140


Nieuws van verenigingen

spacer.gif (820 bytes)

Kaas en spaghetti-avond Vrienden van Heverleebos
en Meerdaalwoud


Op 17 februari organiseren de Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud vzw een kaas- en spaghetti-avond in zaal De Roosenberg aan het Zoet Water.
Voor velen reeds een traditie voor u misschien een prettige ontdekking.
Terwijl u geniet van onze smakelijke spaghetti of ons uitgelezen assortiment kaas met daarbij een lekker, aangepast wijntje steunt u ons natuurreservaat De Doode Bemde.

Vanaf 17 uur bent u welkom en breng gerust uw kinderen mee.
Na hun spaghetti-pico kunnen ze zich uitleven in de kinderhoek met video en doolhof.
Bent u vegetariër?  Ook onze spaghetti-saus met soja is een voltreffer.

En wil u dan nog een beetje animatie?  Dan is er nog onze natuurtombola met grote en kleine prijzen.

Wij vragen u wel van te voren in te schrijven: u kan contact opnemen met ons infocentrum tel. en fax 016/23 05 58 of vhm.infocentrum@skynet.be of via onze website : http://vhm-vzw.org/bestelformulier.htm.

spacer.gif (820 bytes)
Verjaardagsconcert Meerdaal Vocaal

Om zijn 5-jarig bestaan te vieren plant het koor “Meerdaal Vocaal” een verjaardagsconcert op 5/5/2007.  Het thema van het concert is:
“A la table du printemps !”
Dit concert wordt een samenwerking met het koor Cantate van Erps-Kwerps. Het gaat door bij de paters Franciscanen van Vaalbeek.

spacer.gif (820 bytes)
Gezinsbond Haasrode
Bierproefavond
Op vrijdag 9 maart organiseert de gezinsbond een bierproefavond. U vindt alle info hierover op de website : http://jahee.madoka.be/gezinsbondhaasrode/bierproeven.php
spacer.gif (820 bytes)
Naar een Fair Trade gemeente ?

De gemeentelijke raad van ontwikkelingssamenwerking samen met  het gemeentebestuur wil streven en werken naar het behalen van het label van ' Fair Trade'  gemeente.

Dit label veronderstelt zes stappen. Iedereen uit de gemeente die zich solidair weet met het zuiden en gelooft in een rechtvaardiger loon voor de boer/in in het zuiden, wordt uitgenodigd op een samenwerking. Bedoeling is te zoeken naar concrete stimulansen om meer inwoners van de gemeente aan te zetten naar een bewust(er) koopgedrag van alledaagse (voedings) producten uit het zuiden.Tot nu toe ligt niets vast maar er zijn al wel een aantal ideeën gelanceerd op een vorige samenkomst van het GROS (Gemeentelijke Raad Ontwikkelings Samenwerking); toen kwam Lily Deforce getuigen hoe ze in Herent hierrond gewerkt hebben.

Op 22 januari was er een eerste startvergadering. Wie wil aansluiten bij deze werkgroep kan zich melden bij Lieven Dereymaeker  Oude Nethensebaan 33/7 te Sint Joris Weert.  Email: lievendereymaeker@hotmail.com .  De stand van zaken van deze werkgroep  zal telkens gecommuniceerd worden aan de gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking.
spacer.gif (820 bytes)
 Gezocht: Amfibie vrienden

Binnenkort komt de paddentrek weer op gang. En om te voorkomen dat die al snel worden plat gereden worden er vrijwilligers gezocht voor het overzetten van padden en andere amfibiëen.

Wie daarbij wil helpen op een bepaalde weekdag (bij voorkeur)  OF op welke data (voor de "losse" medewerkers) in de periode van 1/2 tot 15/4/2007 kan zich aanmelden bij frank.vandersteen@skynet.be

Het is immers van groot belang dat we een betrouwbare permanentie kunnen verzekeren.

PS. Resultaten overzetactie 2006 per gemeente bekijken ? ------>  http://www.hylawerkgroep.be/files/0137/paddenoverzet_2006_gemeente.pdf

spacer.gif (820 bytes)