spacer.gif (820 bytes)


Uit ADO 140


De Gemeenteraad van OH
2 januari 2007

spacer.gif (820 bytes)


De eerste gemeenteraad van het jaar, op 2 januari 2007, was er een met veel protocol en weinig verassingen. Alle raadsleden moeten een voor een de eed afleggen bij de burgemeester. Nadien worden de schepenen verkozen, wat geen verassing opleverde: dezelfde schepenen als voorheen kunnen terug aan een mandaat voor zes jaar beginnen.
En met alweer een geheime stemronde, maar met uitgebalanceerde stemafspraken  werden de leden van de OCMW-raad verkozen. Voor Fusiebelangen: Jules Albrechts, Marleen Boghe, Leona Bogaerts en Anne Lefever, voor CD&V: Diane Grauwels,  Jef Schevernels en Hilda Van Linthout, voor Groen! Berte Raeymaekers en voor SP-A Paul Struyf,.
De OCMW raad zelf moet zijn voorzitter kiezen: dat wordt volgens afspraak Diane Grauwels. Volgende gemeenteraad nemen Hilda Van Linthout en Diane Grauwels ontslag als raadslid. Myriam Deprez en Katrien Timmermans nemen hun plaats in.

Ook de leden van de politieraad werden verkozen: Rachel Clabots, Bart Clerckx, Kris Debruyne, Marleen Roelants, Francis Van Biesbroeck en  Joris Vanderveeren.
spacer.gif (820 bytes)