spacer.gif (820 bytes)

4blauw.gif (837 bytes)uit ADO 137

 de gemeenteraad van 25 april 2006spacer.gif (820 bytes)

spacer.gif (820 bytes)
4blauw.gif (837 bytes) Na wat financiële zaken is het eerste agendapunt waar een gesprekje over komt het samenwerkingsprotocol voor buitenschoolse opvang, tussen de gemeente en Zorg-Saam. 

Volgende punt is het lokaal sociaal beleidsplan i.s.m. IGO-Leuven. Schepen Rom (CD&V) geeft wat uitleg. Zesde punt is een resolutie “Groeien tot Fair Trade Gemeente”. Hoeveel schepenen waren aanwezig toen dit punt op het schepencollege kwam, wil Joris Vanderveeren (SP.A) weten. Al te vaak zijn er afwezigen, klaagt hij. ‘t Eén heeft toch niets met ‘t ander te maken, reageert Rom. Burgemeester Vandezande (FB) stelt dat men altijd in aantal is. Als Vanderveeren een showke kan verkopen, dan ik ook, schijnt schepen Marianne Thyssen (CD&V) te denken en ze maakt zich behoorlijk boos. Zo wordt het beeld geschetst dat wij niet hard werken. We zijn zo sportief geweest ons bureau af te staan, maar werken via de computer. De administratie weet dat zeer goed. Zijn er misschien verkiezingen in oktober, sneert Thyssen. Rita Decock (Groen!) probeert weer ter zake te komen. Een zeer goed initiatief, vindt ze. We zoeken een trekkersgroep, zegt Rom. We willen vier winkels en twee horecabedrijven warm maken om Fair Trade producten te verkopen.

Ten slotte vraagt Rita Decock grasstroken op bepaalde plaatsen in de Blandenstraat. Het erosieplan is bijna klaar, antwoordt Rom, als er zich problemen voordoen, dan kunnen we ptreden. 

Naar ‘t schijnt was er ook een gemeenteraad in mei, maar ADO werd niet uitgenodigd. Toch vreemd hoe sommige mails verloren gaan..

spacer.gif (820 bytes)