spacer.gif (820 bytes)

4blauw.gif (837 bytes)uit ADO 137

 Ach Polspacer.gif (820 bytes)

spacer.gif (820 bytes)

4blauw.gif (837 bytes)Pol Pues
De mail kwam als een schok: ‘Ik werd gevraagd voor de lijst van Groen! Praten we hierover op de volgende redactievergadering?’ Ogenblikkelijk het besef dat dit het einde van Achterdoechelen zou kunnen zijn, of op z’n minst het einde van Achterdoechelen zoals we het de laatste jaren gekend hebben. Hoe moeten we verder zonder jou?

Beeld van een redactievergadering. Na wat gepraat tijd voor het serieuzere werk. Met je potloodje noteerde je de soms aarzelende voorstellen voor artikels. En toen het stil werd (iedereen heeft het professioneel druk en wacht een beetje af om niet teveel hooi op de vork te nemen – we hebben genoeg voor 3 à 4 blz), een kuchje: dit en dit heb ik al geschreven. Volgde een lijst artikels. Het nieuwe nummer zat weer vol.
Je telefoontje een paar weken nadien, een week voorbij de deadline. Of die gemeenteraad nog kwam? Dat het nu toch wel echt laat werd. 
De uren, dagen dat je achter je computer zat, de nieuwe ADO te lay-outen, de website te vernieuwen, de wandel-cd samen te stellen... wij wisten het niet, maar toch ook weer wel.

En nu blijkt ook Groen! de wetten van de vrije markt te kennen. Gaat het even wat minder? Koop de topman van het concurrerende bedrijf weg. Wie zei op de redactievergadering dat ADO de échte oppositie was?

Ben ik kwaad op Groen!? Ja, jullie halen een harde werker binnen (het groentje – of hoe heet jullie tijdschriftje ook al weer? – zal vanaf nu regelmatig verschijnen én prachtig gelay-out zijn) en die kan de groene beweging in dit dorp zeker gebruiken. En dat ADO het moeilijk krijgt, ach. 
Ben ik kwaad op Groen!? Nee, want ik steun Pol Pues in zijn engagement om van Oud-Heverlee een betere gemeente te maken. En of je via een mandaat meer invloed kan uitoefenen op beleidskeuzes dan via ADO, wie zal het zeggen?

Dat ADO weer maar eens in het Groen! (schop)hoekje gedrumd wordt (net voor ik bij ADO kwam, stapte Ward Govaerts uit de redactie, l’histoire se répète), kan me niet veel schelen. Ik weet niet (en wil niet weten) op welke partij de redactieleden stemmen. Ik weet wel dat de redactie van ADO zich niet in één hokje laat opsluiten, en ik weet dat wie kleur bekent, er onherroepelijk uitvliegt. We zijn partij-ongebonden en dat willen we blijven. Ado brengt nieuws uit onze gemeente.

Of ADO blijft bestaan? Of iemand anders de trekkersrol wil vervullen? Of nieuw (en jonger) bloed de leemte zal opvullen? We zullen zien...

spacer.gif (820 bytes)
spacer.gif (820 bytes)