spacer.gif (820 bytes)

4blauw.gif (837 bytes)uit ADO 137

 ADO en politiekspacer.gif (820 bytes)

spacer.gif (820 bytes)
4blauw.gif (837 bytes) spacer.gif (820 bytes)Met Achter d’oechelen hebben we ooit statuten gemaakt. Dat was een voorwaarde om in aanmerking te komen voor gemeentelijke subsidies. Die subsidies hebben we nooit gekregen. Maar de statuten hebben we eraan over gehouden. En daar staat in artikel 4: “Het opnemen van een politiek mandaat, de aktiviteiten in het bestuur van een politieke partij, het kandidaat zijn op een lijst bij politieke verkiezingen is onverenigbaar met het lidmaatschap van de redaktie”.

Zo willen we het graag houden, ook in moeilijke dagen. Ongetwijfeld zullen sommigen met de overstap van Paul weer hun vooroordelen bevestigd zien. zie je wel : ADO is dat blaadje van de groenen. Nochtans werden vorige keer vanuit drie verschillende politieke partijen redactieleden benaderd. En recruteren alle partijen graag bij sterkhouders uit het verenigingsleven. 

Onze laatste wrijving met Groen! is van recente datum. U herinnert zich nog wel onze serie “halfweg” waarin we telkens meerderheid en oppositie aan het woord lieten. Bij de laatste aflevering stond er op onze voorpagina “Albert Vandezande, burgemeester 1977-2012(?), bij gebrek aan oppositie”. En een editioriaal over het gebrek aan meningsverschil tussen meerderheid en oppositie. Daarop volgde een heus recht op antwoord van Groen!. Dat we na discussie geweigerd hebben.
Onze lezers mogen erop tellen. De politici ook. We blijven een kritisch blaadje. Voor meerderheid én oppositie.

spacer.gif (820 bytes)