spacer.gif (820 bytes)

4blauw.gif (837 bytes)uit ADO 135

  "Brussels East" of "Melsbroek bis" ?spacer.gif (820 bytes)

spacer.gif (820 bytes)
Is het u ook al opgevallen dat de sierlijke jachtvliegtuigen van Beauvechain niet langer rondjes draaien boven Blanden en Haasrode?
Inderdaad, de luchtmachtbasis van Bevekom wuifde eind vorig jaar zijn Alpha-Jets uit. De opleidingstoestellen verhuisden naar Cazaux, in het zuidwesten van Frankrijk, in de buurt van Tours. Daar worden ze gestationeerd in een Frans-Belgisch opleidingscentrum voor jachtpiloten. 
Het eerste deel van hun opleiding krijgen de Belgische piloten nog steeds in Bevekom, op de kleine propelllervliegtuigjes “Marchetti”. Die komen slechts een zeldzame keer tot bij ons. 

De volgende fase van hun opleiding krijgen de jachtpiloten dan in Franse en vervolgens in de meer geavanceerde Belgische Alpha-Jets. 
Helemaal weg zijn de Alpha-Jets niet. In rotatie per half dozijn keren ze terug naar Bevekom voor een groot onderhoud. 
Verder zijn er in Beauvechain nog de laatste 10 vliegwaardige exemplaren van de “Fouga Magister” gestationeerd.Daarmee wordt nog sporadisch gevlogen. Die toestellen hebben tenslotte al 46 jaar dienst bij de Belgische luchtmacht. Zij zullen hoogstens nog enkele jaren vliegen.

Je hoort het, Beauvechain loopt langzaam leeg. Hopelijk maakt dat de plannen voor een alternatief gebruik van die luchthaven weer niet actueel. Beauvechain werd in het zog van de lawaaiproblemen rond de nachtvluchten van Zaventem al getipt als vrachtluchthaven.
Meer realistisch is misschien de overkomst van de transportwing van Melsbroek. De grote C-130 toestellen kwamen nog niet zo lang geleden weer in het nieuws omwille van de grondhinder op Melsbroek.

We diepten een oude persbericht op. Zit één en ander precies op schema?

spacer.gif (820 bytes)

4blauw.gif (837 bytes)Citaat uit 2002 

Citaat uit 2002 
“Gerard Van Caelenberge, chef sectie planning bij de luchtmacht, vindt het het best om de verhuis van de militaire luchtmachtbasis in Melsbroek uit te stellen tot 2015. “Dan zijn onze C-130-toestellen aan vervanging toe. Waarom nu uitwijken naar een bestaand vliegveld of elders een compleet nieuw vliegveld uit de grond stampen? Die twee voorstellen kosten handenvol geld”, aldus Van Caelenberge.
De studie van defensieminister Flahaut spreekt klare taal. De beste optie voor de militaire luchtmachtbasis is een verhuis naar Beauvechain. Die zou wel zo’n 4,6 miljard kosten. De mogelijke verhuis van de C-130’s en regeringsvliegtuigen naar een andere basis werd vorig jaar beslist door de federale regering in het kader van het dossier rond de nachtvluchten op Zaventem.”
spacer.gif (820 bytes)