spacer.gif (820 bytes)

4blauw.gif (837 bytes)uit ADO 135

  bij de voorpagina...spacer.gif (820 bytes)

spacer.gif (820 bytes)
Ongetwijfeld zullen heel wat wenkbrauwen gefronst zijn bij de eerste blik op de cover van deze ADO. Neen, er is geen vooraanstaand redactielid in het huwelijksbootje gestapt en neen, we hebben geen subsidies gekregen van de NMBS om huwelijksreizen per trein te promoten. 
De foto op de voorpagina is eenvoudigweg de winnende foto van onze fotowedstrijd. Onze jury van 3 professionele fotografen koos voor deze spontane, vertederende foto die in 2003 genomen werd tijdens de huwelijksreportage van Simon en Chantal Six-Vanhove. Een dame kwam toen plots ongevraagd door het beeld gewandeld. Dat zorgde voor deze ongekunstelde en originele foto. Maar wie is deze dame? Niemand die het weet, ook de trouwers niet. Maar wie haar kent mag het ons altijd laten weten. Dan bezorgen we die dame wel een mooie afdruk van deze foto. Want ook zij is een beetje winnares van deze wedstrijd.

Het lag in de bedoeling om een prijs toe te kennen in de categorie “mooi in Oud-Heverlee” en een prijs in de categorie “lelijk in Oud-Heverlee”. Maar dat plan hebben we moeten laten varen. Van de laatste categorie kwamen haast geen inzendingen toe, hoewel van sommige foto’s de categorie onduidelijk was… 

Voor het aanduiden van onze tweede winnende foto deelden we dan maar stembiljetten uit tijdens de pizza-avond. En dat stemmen deed u massaal. 200 formulieren kwamen binnen. Marie-Pierre Collin uit Haasrode haalde het nipt met haar mooie foto van een winters stilleven aan de Zoete Waters.

Proficiat aan de winnaars, zij ontvangen elk 50 euro. Bram Aertsen werd door een onschuldige hand geloot uit de stembiljetten.
spacer.gif (820 bytes)