spacer.gif (820 bytes)

4blauw.gif (837 bytes)uit ADO 135

   overzetactiespacer.gif (820 bytes)

spacer.gif (820 bytes)
Het is (lekker(?)) fris buiten, dus onze groene en bruine vrienden zitten nog weggestoken, maar binnen enkele weken is het weer zover: de grote paddentrek. Het zou heel fijn zijn als we weer een beroep zouden kunnen doen op jullie helpende handen om de beestjes veilig naar hun paaiplaatsen te krijgen in Oud-Heverlee. 
Hoe werkt het systeem? Zowel in de Maurits NoŽstraat, als in de Boogaardenstraat zullen we een overzetactie organiseren. Van zodra het startsein gegeven is, proberen we elke avond minstens twee vrijwilligers te vinden die de beestjes uit de emmers rapen in de NoŽstraat, en patrouilleren langs het spoor in de Boogaardenstraat. Mensen die zich vast ťťn (of meerdere) avonden in de week, een paar uurtjes kunnen vrijmaken, noemen we de vaste medewerkers en zijn onze rotsen in de branding. Ook mensen die eens een bepaalde avond de handen uit de mouwen willen steken, zijn natuurlijk welkom. Vorig jaar zetten we samen meer dan 2600 amfibieŽn over: doen we het dit jaar beter???

Wat jullie misschien nog niet weten, is dat de gemeente, aangemoedigd door de goede resultaten van vorig jaar, de bestaande vaste paddenschermen in de Boogaardenstraat gaat verlengen in de richting van het station. De huidige stand van zaken is de volgende: de beslissingen zijn genomen, de vergunning is verkregen, de onderdelen zijn besteld en de werken zijn gepland om uitgevoerd te worden begin februari door de Intergemeentelijke Natuur- en Landschapsploeg. Zo wordt het voor de patrouilleerders mogelijk om zich te concentreren op het spoor zelf.

Alle mensen die graag een handje toe willen steken, kunnen een mailtje sturen naar 
Karlien.Vercauteren@igo-leuven.be
, natuurontwikkelaar IGO Leuven of 
Johan.Willems@oud-heverlee.be
, milieuambtenaar Oud-Heverlee. Via mail worden jullie dan verder op de hoogte gehouden over de overzetactie. Hopelijk tot binnenkort!

zie ook:
welke amfibieŽn worden overgezet
resultaten overzet