spacer.gif (820 bytes)

4blauw.gif (837 bytes)uit ADO 134

Wijken ontmoeten buurtenspacer.gif (820 bytes)

spacer.gif (820 bytes)

het burgemeesters-spel
spacer.gif (820 bytes)Werd er ook bij u aangebeld, met de vraag om naar de buurtreceptie te komen? Neen? Dan toch dat kaartje ďWijken ontmoeten buurtenĒ in uw bus gekregen? Met dat initiatief, dat uitgaat van CD&V Oud-Heverlee wil die partij in elke deelgemeente eens polsen naar wat u pleziert, boeit of ergert in uw buurt.

Nieuwsgierig als we zijn trokken we naar ťťn van de ontmoetingsdagen, deze van Blanden. We waren duidelijk niet alleen, al was de ontmoeting natuurlijk ook slim gepland, na het einde van de misviering, zodat de kerkgangers zich tussen de receptiegangers mengden. Maar het werd een leuke receptie waar flink gebabbeld werd en waar het zeker niet de hele tijd over politiek ging. Maar je kon er wel je mening geven in de ideeŽnbus, en zowat alle CD&V-gemeenteraadsleden waren aanwezig. Ook de raadsleden van Groen! en van FB uit de buurt waren present.

Leuk en verrassend was het burgemeesterspel. Iedereen kreeg een fictief bedrag in de vorm van tiental jetons en mocht die spenderen aan wat hem of haar het belangrijkst lijkt. Aan de hoogte van de kolommen jetons kon men zo aflezen wat de mensen belangrijk vinden. Seniorenflats, voet- en fietspaden en milieu waren de absolute uitschieters. Niet meteen wat wij verwacht hadden van een publiek waarvan de gemiddelde leeftijd rond de vijftig schommelde.
spacer.gif (820 bytes)