spacer.gif (820 bytes)

4blauw.gif (837 bytes)uit ADO 132

  Politiek afscheid van Ward Govaertsspacer.gif (820 bytes)

spacer.gif (820 bytes)
4blauw.gif (837 bytes) Op het einde van de zitting van de gemeenteraad van april kondigde Ward Govaerts (Groen!) zijn ontslag aan. Hij verhuist naar Bornem. 

Ward heeft 32 jaar in Oud-Heverlee gewoond, en zijn doortocht is niet bepaald onopgemerkt gebleven. 
Al gauw zette hij zich samen met anderen in op het gebied van verkeersveiligheid, ruimtelijke ordening en een beter huisvestingsbeleid. Hij kwam ook op voor het leefmilieu. Eerst gebeurde dat via KWB-Oud-Heverlee waaruit de Werkgroep Leefmilieu groeide. Daaruit ontstond dan weer het Zomerfeest Oud-Heverlee.

Ward Govaerts vond dat er heel wat schortte aan de informatie die de bevolking kreeg over het eigen dorp. Hij zocht en vond een redactie en begon met deze dorpskrant. In 1994 ging hij in op het aanbod van Agalev om in de gemeente-
politiek te gaan, en verloren wij hem dus als redacteur. Samen met Werner Dejonghe waren zij jarenlang het gezicht van de oppositie in Oud-Heverlee.
Op een afscheidsdrink wilde Ward wel kwijt dat het afscheid hem zwaar viel. “Ik zal vooral de mensen van Oud-Heverlee missen, maar ook onze bossen en de nabijheid van de open landschappen even over de taalgrens.”
Katia De Bock uit de Francis Crabbéstraat in Oud-Heverlee zal Ward opvolgen in de gemeenteraad.

Het gaat je goed Ward, en weet dat je hier veel vrienden achterlaat én een krant waarvan de laatste bladen nog lang niet geschreven zijn!spacer.gif (820 bytes)
spacer.gif (820 bytes)