spacer.gif (820 bytes)

4blauw.gif (837 bytes)uit ADO 131

Rommel aan de Dijle

spacer.gif (820 bytes)


Aan de rechter Dijle-oever in Sint-Joris-Weert ligt al anderhalf jaar een hoop rommel. Ook wat nog rest van wat vroeger een tiental weekendhuisjes waren, is rijp voor het containerpark: stuk voor stuk bouwvallig, met kapot geslagen ramen, openstaande geforceerde deuren, ...

De weekendverblijfjes stonden er al voor 1963, vóór de eerste Belgische wetten op de ruimtelijke ordening. Ze staan er dus legaal. De beheerders van het natuurreservaat de Doode Bemde konden een paar jaar geleden verschillende van die terreintjes aankopen met de bedoeling om de huisjes af te breken en het gebied te integreren in het natuurgebied de Doode Bemde.

Drie van de zeven verblijfjes werden intussen afgebroken en het afbraakmateriaal werd grotendeels verwijderd. Niet alles echter. Dat werd uitgesteld en het materiaal ligt er intussen na anderhalf jaar nog altijd. Van één van de nog resterende huisjes is de aankoop bijna rond en over een ander huisje is men nog in onderhandeling.
Om de rest van de rommel op te ruimen, werd gewacht tot er voldoende volume was zodat het (financieel) de moeite was om een container te huren en alles in één keer weg te halen.De aankoop van de twee bijkomende huisjes heeft aanzienlijke vertraging opgelopen buiten de wil van de Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud om. De rommelhoop blijft zolang liggen.

Misschien kan ons gemeentebestuur eens een vuilniswagen ter plaatse sturen, het terrein is bereikbaar via een aardeweg. Of misschien kan je de Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud zelf een financieel steuntje geven, dan komt dit gebied tenminste niet langer in aanmerking als jachtterrein voor het schieten van een foto voor onze tweede categorie…
spacer.gif (820 bytes)

4blauw.gif (837 bytes)Meer info

Vriend worden bij de Vrienden?
Alle info bij de Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud: 
Waversebaan 66, 3001 Heverlee 
016/23.05.58 
vhm.infocentrum@skynet.be
 
http://home.tiscalinet.be/vhm-site 
spacer.gif (820 bytes)