spacer.gif (820 bytes)
4blauw.gif (837 bytes)

 uit ADO 128

nieuwe stek voor  JooW

Op 20 september was het zover : jeugdclub Joow van Oud Heverlee vierde zijn 10 jarig bestaan in een nieuw gebouw. In ADO 126, u kan het nog steeds nalezen op onze website, berichten we al over de geforceerde verhuis. Jeugdclub Joow, tot dan toe gehuisvest in de oude pastorij van Oud Heverlee kreeg eind februari 2004 op hun jeugdraad van schepen DaniŽls te horen dat ze voor 1 juli 2004 uit hun gebouw moesten. De gemeente zou intussen zorgen voor een nieuw prefab-gebouw . En dat op de terreinen van het Zoet Water waar vroeger de ďballonĒ stond, de grote sport- en feestzaal. De gemeente had grote haast, want in de oude pastorij moest een kinderopvang komen. 

Na de eerste consternatie, het ongeloof, en aardig wat twijfels tussen fors verzet of meegaan, werd met het gemeentebestuur overlegd. Overleg over de plannen, het gebouw, de inrichting, de verhuis, de timing. Op de gemeenteraad passeerde alles op een drafje, zonder dat de oppositie weet had van de gemengde gevoelens bij de Joow. 
Tussenin waren er nog wat incidenten. De bouwwerken aan de pastorij begonnen nog voor de Joow verhuisd was. En het liep pas goed fout toen op een dag de delicate muziekinstrumenten van het repetitielokaal bedekt werden met een laag bouwstof . 
spacer.gif (820 bytes)
4blauw.gif (837 bytes)  

Burgemeester Vandezande 
mag het lintje ddorknippen.

spacer.gif (820 bytes)
4blauw.gif (837 bytes)   Maar eind goed, al goed, zo blijkt. Op de feestelijke opening was iedereen tevreden. Het nieuwe gebouw is dan ook veel beter dan de wat bouwvallige lokalen in de oude pastorij. Op de nieuwe, wat afgelegen ligging zullen er geen klachten meer komen over nachtlawaai. Burgemeester Vandezande kwam het lint knippen, schepen DaniŽls hield een speech waarbij hij de korte geschiedenis van het jeugdhuis schetste. Met ruim 150 leden, en een hele waaier van activiteiten verdient het jeugdhuis terecht zijn plaatsje. En ook van de zijde van het jeugdhuis Joow was er die avond niets dan lof. Voorzitter Palmers dankte op zijn beurt het gemeentebestuur voor de nieuwe lokalen, en gaf grif toe er vooraf niet in geloofd te hebben. Een gratis vat van schepen DaniŽls, en nadien nog eentje, liet alle aanwezigen meedelen in de feestvreugde. 
spacer.gif (820 bytes)
4blauw.gif (837 bytes)

Scoutslokalen

 Scoutslokalen Haasrode: informatiestop
De actie die enkele scoutssympathisanten in augustus voerden (zie www.scoutsmeerdaal.be), werd niet erg enthousiast onthaald door het gemeentebestuur. ďAl die commotie in de pers,Ē vond Adri DaniŽls op de gemeenteraad. Midden september gingen de betrokken partijen opnieuw rond de tafel zitten. Afgesproken werd niet meer te communiceren met de pers... 
Geen nieuws dus voor ADO... maar naar ít schijnt, wordt er gewerkt. Benieuwd of de beloofde opening van september 2005 gehaald wordt.
spacer.gif (820 bytes)