spacer.gif (820 bytes)
4blauw.gif (837 bytes)

 

spacer.gif (820 bytes)

van vrijdagavond 2 september tot zondag 4 september

25 jaar Zomerfeest in Oud-Heverlee

spacer.gif (820 bytes)
4blauw.gif (837 bytes)   spacer.gif (820 bytes) Schrijf het maar vast in je agenda en neem al je vrienden en familie mee naar het 25ste Zomerfeest in Oud-Heverlee! 


Dit jaar georganiseerd in een breed verband tussen de werkgroep Zomerfeesten, de parochieploeg, ziekenzorg, de landelijke gilde, Joow en Chiro. 

Voor de jongsten gaan de deuren van het parochiehuis plus tent al open op vrijdagavond 2 september voor een absolute top-fuif met live music. vanaf 21 uur zijn de ouders welkom. Wie dit overleeft kan zaterdag kiezen voor een wielerkoers (centrum van Oud-Heverlee; alleen voor amateurs) of een geleide wandeling over de nieuwe paden in de Doode Bemde (met de trein naar de appelfabriek en vandaar te voet terug naar station 0ud-Heverlee). Zondagmorgen begint met een uitzonderlijk gebeuren want dan wordt in de kerk het nieuwe altaar gewijd, onmiddellijk gevolgd door het traditionele aperitiefconcert. De muziek wordt gebracht door de muziekacademie en door Joviool. Zoals altijd wordt iedereen vervolgens verwacht voor het aperitief (met de geestrijke steun van Chardonnay Meerdael) en barbecue (niet te missen want door experten bereid en geserveerd, er is ook een vegetarisch alternatief voor de liefhebbers). en daarna is het hoog tijd voor de kunst in het dorp en is iedereen een hele tijd lang in de weer om de uitgebreide kunstroute te bewandelen! Op het dorpsplein is er inmiddels volop animatie met muziek en spelen voor jong en oud. Het grootpodium en het springkasteel zijn alweer besteld en de petanquebaan al bijna vanonder de natuur vandaan gehaald. Kollenschieten wacht op een kampioen en voor de eerste maal zul je op een Zomerfeest croquet kunnen beoefenen. Tegelijkertijd zal - bij voldoende interesse (hetgeen nog niet zeker is - anders wellicht volgend jaar) - opnieuw aandacht zijn voor en met andere culturen! Bij mooi weer zitten we allemaal buiten en bij slecht weer gezellig samen binnen en onder de tent. Het feest eindigt als het donker wordt of even eerder in geval van zondvloed. 25 jaar Zomerfeesten - zorg dat je er bij bent, daar hoort een bloemetje bij.


Oh ja en dit nog: er zijn altijd heel veel mensen die graag een handje willen toesteken met het opzetten en het afruimen. Ben jij ook zon enthousiaste vrijwilliger (uiteraard!)? Contakteer dan maar snel: Anne De boeck, Broekstraat 13, 3050 0ud-Heverlee; anadelibro@hotmail.com


spacer.gif (820 bytes)