spacer.gif (820 bytes)
4blauw.gif (837 bytes)

uit ADO 124

spacer.gif (820 bytes) Als u het nog niet zou weten, dan nog is het echt zo dat al meer dan 38 jaren lang elke novembermaand de “feesten van Sint-Maarten” plaats vinden in onze Waalse buurgemeente ten oosten van het Meerdaalwoud, Tourinnes-La-Grosse (deelgemeente van Beauvechain) en omliggende dorpen. Overigens een prachtig dorpje, tegen de heuvels opgebouwd, met heerlijke vergezichten en uiteraard de dikke toren. Als u dit “buitenland” nog niet kent, dan onmiddellijk deze novembermaand daarheen! Hoop en al in vogelvlucht 15 km van ons af, een klein uurtje fijn fietsen dus.
spacer.gif (820 bytes)
4blauw.gif (837 bytes)

spacer.gif (820 bytes)De “feesten van Sint-Maarten” in Tourinnes-la-Grosse

spacer.gif (820 bytes)
4blauw.gif (837 bytes) spacer.gif (820 bytes) Overal worden in huizen, oude boerderijen, hooischuren- en zolders, garages en tuinen werken ten toon gesteld van genodigde artiesten van allerlei pluimage. Het thema luidt dit jaar: “regards partagés”. 
Op 29 en 30 november zijn er ook geleide bezoeken voor families 
(vanaf 13 uur slechts 6 euro per familie
reservatie en informatie 010/86.04.34
In de Romaanse kerk van Tourinnes-La-Grosse met haar dikke toren zal tijdens de laatste twee weken een totaalspektakel plaatsvinden. 150 toneelspelers, zangers en musici laten u genieten van de voorstelling “Martin des tours” van Xavier Deutsch op 21, 22, 23, 28, 29 en 30 november 2003, vrijdag en zaterdag om 20.30 uur, zondag om 17 uur.

Max van der Linden, de initiatiefnemer van deze Feesten, schreef een paar jaar geleden dat “de Feesten van Sint-Maarten al sinds lang ons de gelegenheid bieden enkele van de geheimen te ontsluieren die cultuur en leven verenigen. De Feesten bieden ons een echt cultureel centrum, zowel rijk aan gebeurtenissen als aan voorstellingsvermogen” (vrij vertaald).

Laat ons allen gebruik maken van deze gelegenheid om (voor het eerst of nogmaals) een van de mooiste streken in onze buurt te ontdekken en daarbij ook nog te genieten van kunstwerken en dorpen te voet, te paard, met de fiets of de wagen.

Ontvangst en praktische informatie: 
Ecole de Tourinnes-La-Grosse (op het pleintje vlak bij de kerk)
www.amisdetourinnes.org  
toegangsbadges: 2 euro 
catalogus en plannetje: 7 euro.

OPEN van 9 tot 30 november elke zaterdag 14 – 18 uur
zondag 13 – 18 uur)

spacer.gif (820 bytes)