spacer.gif (820 bytes)
4blauw.gif (837 bytes)

   uit ADO 124

Pizza-avond 2003spacer.gif (820 bytes)

>>> nabeschouwingspacer.gif (820 bytes)
4blauw.gif (837 bytes)    
sfeerbeeld van de pizza-avond vorig jaar
spacer.gif (820 bytes)
4blauw.gif (837 bytes)   Eigenlijk zouden we pizza-spaghetti-lasagne-avond moeten zeggen. Maar da’s nogal een mondvol. En dan zouden we ook ons hele assortiment moeten opnoemen: zeevruchten-pizza, vegetarische pizza,... geen beginnen aan.
Maar ons hele assortiment is met dezelfde zorg gekneed, bekleed en in onze houtoven afgebakken. Voor onze lezers hebben we wel wat over.. 
spacer.gif (820 bytes)
spacer.gif (820 bytes)
4blauw.gif (837 bytes)  

Fotografie-tentoonstelling

spacer.gif (820 bytes)
4blauw.gif (837 bytes)   spacer.gif (820 bytes)
Zoals steeds proberen we aan onze avond ook een cultureel tintje mee te geven. Na de geslaagde tentoonstellingen van de schrijvers, de beeldhouwers, de schilders en de keramisten hebben we dit jaar alle dorpsgenoten-fotografen (m/v) uitgenodigd om een selectie van hun werk tentoon te stellen.
U zal er werk kunnen bewonderen van 

Griet Vloebergh, Wina Ringelé, Noël Dupont, 
Steff Gilissen, Sebastian Godts, Bruno Van Rompaey, 
Willy en Lieve Beken-Dekeyser, An Vandemeulebroeke, 
André Delestinne en van leden van de Leuvense fotokring Gamma.

Praktisch
U kan op zaterdag 29 november bij ons terecht vanaf 17 uur. De zaal bevindt zich helemaal ahteraan op het Don Bosco terrein, tegenover het voetbalterrein langs de Waversebaan, 
U wordt langs onze financiële afdeling geleid, die uw gegevens streng noteert en vervolgens in het geheim uw consumptiegedrag in de rijkswachtcomputer inbrengt en een bonnetje geeft voor hoeveel u en de uwen zullen consumeren. 
Daarna moet u vooral niet trachten te ontsnappen aan onze Italiaans gebaarde aperitief-manager. Zijn bedoelingen zijn nobel: u het hoofd te verlichten met enkele apero’s voor het geval de hoofdmaaltijd op zich laat wachten.

Onze dampende schotels worden u zwierig aangeboden door ons team gediplomeerde opdiener/tappers, die er -alweer - impeccable zullen uitzien, zoals dat in de virusvrije hotelscholen wordt voorgeschreven: de meisjes met zwarte rokjes tot boven de knie - waarop het witte serveerschortje schril afsteekt - en de jongens in trouwkostuum, bij gebrek aan beter.

Als u daarna nog recht kan, dan kan u een beetje langs onze tentoonstelling slenteren, anders heeft onze nagerecht-manager u zo te pakken. Hij zal u proberen te verleiden tot ‘koffie mét’ of verschalken met onze ijstaarten. 

O ja. Voor de kinderen voorzien we wel een speelhoek. Maar ze zijn ook welkom in onze keuken, waar we schuifstraten van spaghettisaus installeren, tot grote ergernis van de kuisploeg achteraf.

Voila, meer moet dat niet zijn. Een gezellige bedoening waar je eens aangenaam kan tafelen met de buren.

spacer.gif (820 bytes)
4blauw.gif (837 bytes)

nabeschouwing


Zoals gewoonlijk deed de pizza-avond van Achter d'Oechelen, de dorpskrant van Oud-Heverlee, de Don Bosco feestzaal weer lekker volstromen. Lekker eten, veel belangstelling, een reuze sfeer, meer moet dat niet zijn. Die sfeer was deze keer ook te danken aan de inzet van de fotografen van Oud-Heverlee, die die avond gezamenlijk tentoonstelden. Professionele fotografen en hobbyisten, broederlijk of zusterlijk naast elkaar.

De opbrengst van de pizza-avond wordt gebruikt om de inwoners van Oud-Heverlee weer een jaar lang hun gratis dorpskrant te bezorgen. Achter d'oechelen brengt immers al bijna 25 jaar lang informatie over alle aspecten van het dorpsleven van Oud-Heverlee, en dat wil de redactie graag zo houden. Geen sinecure natuurlijk, zo zonder reclame of sponsoring. Mede daarom is deze dorpskrant wellicht uniek in Vlaanderen. De redactie tracht een objectieve en kritische kijk te brengen over alles wat in de gemeente gebeurd. Interviews met mensen uit de gemeente, verenigingsnieuws, plaatselijke fait-divers,… ze brengen het allemaal. Maar moeilijker onderwerpen zoals het reilen en zeilen van de dorpspolitiek en kritische blikken op studies en plannen, vinden er evengoed een plaatsje.

Anekdote: ook dit jaar gebeurde het weer: twee tentoonstellers die elkaar vagelijk van naam meenden te kennen, bleken 25 jaar geleden geburen geweest te zijn. Een blij weerzien, en wellicht de start van een vernieuwde vriendschap. Een beetje een illustratie van wat achter d'oechelen ook wil zijn: een brug tussen de verschillende dorpskernen die, gescheiden door Meerdaalwoud, anders nauwelijks met elkaar in contact komen.