spacer.gif (820 bytes)
4blauw.gif (837 bytes)

   uit ADO 122

spacer.gif (820 bytes) De Vereniging voor Kultuur en Toerisme (V.K.T.) organiseert in samenwerking met het Gemeentebestuur voor de vijfde keer “Kunst op het Water”.

Kunst op het water

spacer.gif (820 bytes)
4blauw.gif (837 bytes)
spacer.gif (820 bytes) Op de Molenvijver van het Zoet Water zijn tot het einde van augustus weer vele prachtige beeldhouwwerken te bewonderen. De tentoonstelling kent een groeiend succes.

De wedstrijdformule is daar natuurlijk niet vreemd aan. De hoofdprijs bedraagt dit jaar maar liefst 3750 euro. De organisatoren hebben dan ook een strenge selectie kunnen doorvoeren, en dat is te merken aan de hoge kwaliteit van de werken. Slechts 39 werken werden uiteindelijk gekozen waaronder werk van 2 kunstenaars van Oud-Heverlee: Ad Wouters uit Haasrode ontwierp een “Zonnehakselaar” en Jan De Groef’s werk draagt de titel “Vlucht” .

Alle kunstwerken hebben iets met het thema water te maken, en drijven, zweven of hangen boven het water. Dat maakt van deze tentoonstelling wel iets unieks. Zeker een beetje tijd maken voor deze tentoonstelling!

spacer.gif (820 bytes)
4blauw.gif (837 bytes) spacer.gif (820 bytes) Bel eens naar een kunstwerk...

Net voor deze ADO naar de drukker moest, vernemen we nog dat de vakjury de “gele boei” tot winnaar uitriep. Niet meteen onze keuze, maar dat zal wel aan onze kunstkennis liggen.

Hebben we dergelijk kunstwerk al niet in vele kustwateren zien dobberen? Zij het dan dat die exemplaren waarschijnlijk niet reageren als je ze GSM’t.

Tja, lees toch maar eens in ons archief op onze internetsite het artikeltje “uit ADO93: de gele ballon”. Zou iets dergelijks dan toch nog altijd mogelijk zijn?

 

 

 

 

spacer.gif (820 bytes)