spacer.gif (820 bytes)
4blauw.gif (837 bytes)

   uit ADO 120                     Verborgen Liberalen en Democraten

spacer.gif (820 bytes)
4blauw.gif (837 bytes) spacer.gif (820 bytes) In het ADO-nummer voor de gemeenteraadsverkiezingen legden we al uit dat Fusiebelangen vooral bestaat uit liberalen. Maar dat opkomen onder de lijst Fusiebelangen in Oud-Heverlee steevast leidde tot betere resultaten dan de VLD-score bij parlementsverkiezingen. 

Fusiebelangen ontkent dat. In haar verkiezingsfolder van 2000 luidde het, deels als reactie op ADO: De lijst Fusiebelangen is destijds vertrokken als een ploeg van vrienden, die los van elke politieke kleur, zich wilden inzetten (...) Een tweede uniek kenmerk van Fusiebelangen is haar pluralistische karakter. Bij Fusiebelangen wordt geen partijkaart gevraagd. (...)Sommigen willen per s een kleur plakken op Fusiebelangen. Dat lukt niet. ....
spacer.gif (820 bytes)
4blauw.gif (837 bytes) spacer.gif (820 bytes)
spacer.gif (820 bytes)
4blauw.gif (837 bytes) spacer.gif (820 bytes) Wie op de nationale website van de VLD surft (www.vld.be) , kan de pagina bekijken met de VLD-mandatarissen en contactpersonen in Oud-Heverlee: je vindt er de naam, adres- en telefoongegevens van Fusiebelangen-burgemeester Vandezande, de twee Fusiebelangen-schepenen Alexander Binon en Ellen Van Vlasselaer, de 4 Fusiebelangen raadsleden Rachel Clabots, Francois Rentmeesters, Lisette Deridder, Jan Meertens, de OCMW-voorzitter Jan Goedhuys, en de OCMW-raadsleden van Fusiebelangen Guido 
Dereymaeker en Leona Boogaerts. Als we goed kunnen tellen zijn dat lle gemeenteraadsleden van Fusiebelangen, behalve An Lefever. 

En nog in onze serie Verborgen Liberalen en Democraten: op de website www.belgium.be kan je de samenstelling terugvinden van het kabinet van VLD-minister Rik Daems. Bij het technisch kabinet vind je daar de naam van Dirk Van Geystelen. Dirk Van Geystelen is de partner van Marianne Thyssen, CD&V, onze eerste schepen, Europarlementslid en nationaal ondervoorzitster van CD&V. Dirk Van Geystelen prijkte op haar CD&V verkiezingsfolders. Wordt er nu huize Van Geystelen-Thyssen overlegd in welk deel van de tuin er CD&V affiches komen, en in welk deel VLD-affiches ?
spacer.gif (820 bytes)