spacer.gif (820 bytes)
4blauw.gif (837 bytes)

   Pizza & Kunst: niet te missen !

spacer.gif (820 bytes)
4blauw.gif (837 bytes)

Pizza

spacer.gif (820 bytes) Pizza met Emmenthaler, voorgekookte pasta of lasagne met frieten... Volgens de liefhebbers van de traditionele Italiaanse keuken is dat zonder meer culinaire moord. 

Om paal en perk te stellen aan dergelijke praktijken, wil een Italiaans minister een certificaat invoeren dat de kwaliteit van Italiaanse gerechten garandeert. Europa telt volgens hem zo’n 25.000 restaurants die het recht niet hebben zich 
‘Italiaans’ te noemen. België zou volgend jaar als eerste land de controleurs over de vloer krijgen. 

Mocht de spaghetti-Gestapo straks ons land binnenvallen en zich niet alleen tot restaurants beperken maar ook op de deur van uw keuken kloppen, zorg dan dat u voorbereid bent. 
Gooi die pakken Miracoli in de vuilnisbak, haal een blok verse Parmiggiano Reggiano in huis of leer gauw op de pizza-avond van Achter d’oechelen hoe het wél moet. Vorig jaar betrapten we zelfs een Italiaanse geheim agente (foto op de voorpagina van het laatste nummer). Ze vond dat wij wel iets te bieden hadden, net als zij trouwens.

Maar wat wij zeker ook te bieden hebben is een gezellige avond, waar je met buren en dorpsgenoten eens lekker kan genieten. En kennis maken met de scheppers van al dat moois dat op onze tentoonstelling te bewonderen valt. 

          &spacer.gif (820 bytes)

4blauw.gif (837 bytes)

Kunst

spacer.gif (820 bytes) Zoals steeds proberen we aan onze avond ook een cultureel tintje mee te geven. Na de geslaagde tentoonstellingen van de schrijvers, de beeldhouwers en de keramisten hebben we dit jaar alle dorpsgenoten-schilders (m/v) uitgenodigd om eens iets van hun kunnen te tonen.

Toen dit boekje naar de drukker moest, hadden volgende kunstenaars al toegezegd: 

Lea Van Hoeymissen, Jean De Bolle, Maria Daenen, Ilse Derden, 
Léon Loomans, Flory Aerts, Mia Boeykens-Cillen; Martine Buys, 
Tine Ringelé, Yvette De Boom, Catharina Rood, Dirk Mutsaerts, 
Paula Delang, Mark Coeckelberghs, Elfrida Vandendriessche, Peter Minnoye, 
Luk Mutsaerts, Chris Fermon, Lieve Remmerie, An Van Wonthergem, 
Marie Bosteels, Gaby Herftijd, Mia Lettany en Stefanie Hulpiau *


We zijn net zo benieuwd als u, om al deze werken en kunstenaars samen te zien!

Kom dus zeker naar de pizza-avond op 9 november. Zoals u weet kost dit krantje verschrikkelijk veel geld, en met de opbrengst van die avond kunnen we er weer een paar financieren.


* Beste kunstenaars. We hebben uw enthousiasme wat onderschat. Het lijstje deelnemers werd alsmaar langer, dus zijn we maar gestopt met uitnodigen. Wil u er toch nog graag bij, dan vragen wij u om zelf contact op te nemen.

spacer.gif (820 bytes)Klik hier voor ADO's homepage