spacer.gif (820 bytes)
4blauw.gif (837 bytes)

 uit ADO 117

spacer.gif (820 bytes)

De gemeenteraad van 30 april 2002

spacer.gif (820 bytes)
4blauw.gif (837 bytes)   spacer.gif (820 bytes) Wat financiën eerst: of de gemeenteraad enkele leningen wil goedkeuren: fietspaden, verbouwingswerken, wegenwerken en wat aankopen? Geen probleem. Ook een compensatietoelage van meer dan 20.000 euro voor VKT, omdat inwoners van de gemeente speciale tarieven krijgen voor de Roosenberg (een punt waar vroeger al es over werd gediscussieerd) wordt nu zonder probleem goedgekeurd. Nieuwe aansluitingsvergoeding op de riolering dan. Dit is één van de vele maatregelen om burgers meer te laten betalen voor dienstverlening, vindt raadslid Govaerts (Agalev), is dit geen verdoken belastingsverhoging? Bij ‘t bouwen komt er weer een serieus stuk bij. Wel goed is dat appartementsgebouwen anders moeten betalen. Dat is een gemiddelde kostprijs, antwoordt burgemeester Vandezande (Fusiebelangen). Ook schepen Marc Rom (CD&V) spreekt van een stukje solidariteit. 

De bouw van een administratief gebouw in Vaalbeek is het volgende punt. We hadden hierover beter moeten kunnen discussiëren in de commissie, klaagt Joris Vanderveeren (SP.A). Ook Ward Govaerts vindt dat dit beter doorgepraat hadden moeten worden. Het gaat over een enorme investering en dit hier in de gemeenteraad louter als een budgettair punt bespreken, dat betreurt zijn fractie. Als Govaerts het woord dienstencentrum in de mond neemt, raakt hij een pijnlijke zenuw. De burgemeester belooft dat dit later in de commissie besproken kan worden. Bij punt 8, het opstarten van lokaal overleg voor buitenschoolse opvang, vraagt Marleen Roelants (Agalev) meer uitleg. Schepen Marianne Thyssen (CD&V) wil niet snel-snel alles regelen, maar wil alles goed uitwerken. Schepen Ellen Vanvlasselaer (FB) zegt dat voorlopig de problemen opgelost zijn via vrijwilligerswerk. Als Rita Decock (Agalev) klaagt over het gebrekkige communicatiebeleid van de gemeente, wordt burgemeester Vandezandse boos: bij ‘t agendapunt blijven graag en einde discussie. 

Laatste punt van de openbare zitting gaat over de actie ‘met belgerinkel naar de winkel’. Als je aanmoedigt om te fietsen, reageert Agalev, dan graag meer controle op snelheidsovertredingen en optreden tegen parkeren op de 
voetpaden.

spacer.gif (820 bytes)