spacer.gif (820 bytes)
4blauw.gif (837 bytes)

   uit ADO 115

spacer.gif (820 bytes)

Goed nieuws voor de jeugdverenigingen

               
                  De Chiro lokalen van Blanden   nu....en later   spacer.gif (820 bytes)
4blauw.gif (837 bytes)   spacer.gif (820 bytes) De jeugdverenigingen chiro en scouts bloeien in onze gemeente. Zowel de chiro van Blanden als die van Oud-Heverlee n de scouts van Haasrode tellen elk ruim 200 leden. Dat grote ledenaantal zorgt wel voor huisvestingsproblemen. Dat die behuizing momenteel niet al te best is, zal wel niemand ontkennen. Vooral de scouts van Haasrode, toch al een aantal jaren weer actief, moeten het nog steeds met een aftandse barak stellen aan de De Betsstraat. 

Maar daar komt eind dit jaar verandering in, zegt Adri Danils, schepen van jeugd: Eind dit jaar wordt terplekke met de bouw van gloednieuwe lokalen gestart. Hun collegas van Sint-Joris-Weert (55 leden) mogen een renovatie verwachten van hun lokalen. In Oud-Heverlee hebben we oog voor de huisvestingsproblemen van JOOW. Dit jeugdhuis, waar toffe activiteiten afgewisseld worden met leerrijke en actuele infoverspreiding, heeft op lange termijn een ander onderkomen nodig. Daarom zijn we op zoek naar een goede locatie. Wie een geschikt gebouw kent, dat als gezellige ontmoetingsruimte kan dienen en waar ook fuiven kunnen en muziek gemaakt mag worden, mag iets laten weten. aldus de Schepen. 

De plannen voor de uitbreiding en de renovatie van de lokalen van de chiro van Blanden, op het einde van de Kartuizersstraat, zijn het verst gevorderd. De laatste vergadering vond plaats op 21 januari en de verbouwingen beginnen naar alle waarschijnlijkheid begin augustus en duren drie vier maanden, tot november dus. Momenteel loopt er nog een openbaar onderzoek naar een klein BPA (Dinkendaal), dat het mogelijk moet maken deze gebouwen legaal te renoveren. Het Vlaams gewest stelt, in verband met de nabijheid van Meerdaalwoud, enkele voorwaarden. Er komen diverse lokalen bij. Bovenop het bestaande gebouw komt een lokaal voor de leiding dat ook dienstig kan zijn als feestzaaltje. Langs de zijkant komen er twee kleine lokaaltjes bij,voor de allerkleinsten. De keuken wordt uitgebreid en de Technische Ploeg zal voortaan kunnen beschikken over een lokaal beveiligd met een stalen deur zodat het materiaal niet langer buiten in een container moet opgeslagen worden. En Chiro Blanden zal vanaf dan hopelijk ook diefstalvrij zijn. 

Naast deze bouw en sloopwerken, zal ook veel vernieuwd worden: de wcs worden opgesplitst in een dames en herencompartiment. Er komt trouwens ook een gehandicaptenwc en kleine kiekeboe-toiletten. Verder komen er nieuwe deuren, alles wordt eindelijk geverfd, het dak, de elektriciteit & de brandveiligheid worden geoptimaliseerd. Voor de kleinsten komen in hun nieuwe lokalen elektrische verwarming, in de andere lokalen worden de slechte kachels vervangen en er komen roosters rond de kachels. Kostenplaatje: ruim 100.000 euro. 

Tijdens de werken zal de chiro verhuizen naar de lokalen van de paters van Vaalbeek.

spacer.gif (820 bytes)