spacer.gif (820 bytes)
4blauw.gif (837 bytes)

   uit ADO 115

spacer.gif (820 bytes)

Minnebron

spacer.gif (820 bytes)
4blauw.gif (837 bytes) spacer.gif (820 bytes) “Bos en Groen” heeft enige tijd geleden een wedstrijd uitgeschreven om de omgeving van de “Minnebron” een beetje op te kalefateren. De Minnebron is het bronnetje dat halverwege de dreef ligt van de Maurice Noëstraat met de kapel van Steenbergen. 

Vroeger kwamen heel wat mensen water halen voor huis-, tuin-, en keukengebruik. Maar dat is fel verminderd nadat er bordjes verschenen die waarschuwden voor de verontreiniging van het water. De omgeving heeft zichtbaar geleden onder de belangstelling en terecht wil men de site een beetje fatsoeneren. 
Ter gelegenheid van de week van het bos kon het publiek zijn voorkeur uitspreken tussen de verschillende voorstellen van kunstenaars, de één al mooier dan de andere, maar het kunstwerk hier op de foto kon deze redacteur alvast bekoren. Toponymisch verantwoord zouden we zeggen, als dat woord al zou bestaan. Maar wie legt ons eens uit waar de Minnebron zijn naam vandaan heeft?

spacer.gif (820 bytes)
reactie van een lezer.

    Zoals zo dikwijls ondernam ik de zalige tocht met m'n waterkruikje door Heverlee bos naar een zeldzaam geworden prachtige plek met een natuurlijke bron met drinkbaar water (ongelofelijk).
    Wat een ontgoocheling was het daar te moeten vaststellen dat wegens 'boswerken' ook daar de mooie natuurlijk bron wordt verknoeid door een pas gegoten betonnen plateau met een speciaal voorziene buis weliswaar waar het water nu uitloopt.
    En zo zijn ook de laatste resten bos niet meer veilig voor de 'verknoeistrategie' van diegene die hiervoor verantwoordelijk is.
    Diegene die dit op z'n geweten heeft raad ik aan een jobke in de betonsector te zoeken maar zich niet meer bezig te houden met bosbeheer en zulke dingen. Hij weze duidelijk ongeschikt.

                                           P.B.