spacer.gif (820 bytes)
4blauw.gif (837 bytes)

   uit ADO 114

spacer.gif (820 bytes)

11.11.11

spacer.gif (820 bytes)
4blauw.gif (837 bytes) spacer.gif (820 bytes) De 11.11.11-actie was in Oud-Heverlee opnieuw een voltreffer. En dat heeft natuurlijk alles te maken met de inzet van 32 vrijwillige medewerkers in de vijf deelgemeenten. Dit jaar konden we weer enkele nieuwe gezichten verwelkomen. We zijn erin geslaagd aan elke deur van de gemeente aan te kloppen. Hartelijk dank aan alle medewerkers!

Niet iedereen was thuis, want het was goed weer en dan zijn de bossen en de vijvers aantrekkelijk. Maar wie thuis was gaf onze medewerkers een goed onthaal.

Voor de vijf deelgemeenten brachten we op ťťn weekend 203.562 BEF samen (zonder de overschrijvingen), en dat is 7500 BEF meer dan vorig jaar. Daarmee bevestigen we ook de nationale trend. Ook aan alle inwoners die onze actie ondersteunden heel hartelijk dank!

De opwaartse lijn die 11.11.11 de laatste jaren weer meemaakt heeft alles te maken met het feit dat meer en meer mensen weten wat 11.11.11 doet en dat ook willen ondersteunen. Het meest zichtbaar is misschien de financiŽle actie: geld bijeenhalen om bewegingen en organisaties te ondersteunen in de Derde Wereld die voor hun rechten opkomen.

Maar meer en meer weet de bevolking ook dat 11.11.11 ook hier actief is: dat ze druk zet op politici en bedrijven om die dingen te veranderen die het onrecht veroorzaken. Wie herinnert zich niet de sportschoenenactie van enkele jaren geleden tegen de uitbuiting in de sportschoenen!?
De laatste jaren hebben we op de bres gestaan voor de invoering van de Tobintaks, een taks op financiŽle speculatie. Jaren van moeizaam ploeteren heeft ervoor gezorgd dat het voorstel van de Tobintaks op de agenda van de Eurotop in Laken in december staat. 

Volgend jaar willen we de werking van lokale derdewereldbeweging in Oud-Heverlee weer eens wat nieuw leven inblazen. Misschien moeten we de krachten wel wat gaan bundelen met andere organisaties!? Om samen sterker te staan.

In het voorjaar van 2002 hoor je ervan.

spacer.gif (820 bytes)