spacer.gif (820 bytes)
4blauw.gif (837 bytes)

   uit ADO 114

spacer.gif (820 bytes)

de gemeenteschool van Oud-Heverlee

spacer.gif (820 bytes)
4blauw.gif (837 bytes)   spacer.gif (820 bytes) De gemeenteschool in Oud-Heverlee heeft zoals vele gemeentescholen jarenlang geleden aan het euvel van politieke benoemingen en innige verbondenheid met de gemeente-
politiek. Dit is geen nieuw fenomeen in het Belgenland. Op zich is er geen enkel bezwaar tegen wat dan ook voor benoemingen, zolang als iedere geïnteresseerde zich vrij kan aanbieden en het in eerste instantie gaat over mensen met de vereiste capaciteiten en goede voornemens betreffende het werk. In casu het hoofd van een (gemeente)school. Familielid of kennis, aanverwant, vriendin, vriend, politiek geestesverwant of wat dan ook voor geest, nooit is dit genoeg kwalificatie voor de functie van schoolhoofd an sich, om het op z’n Duits te zeggen;

Goed. We leven het jaar 1988, het schoolhoofd van de gemeenteschool in Oud-Heverlee gaat met pensioen. Wie wordt in haar plaats aangesteld? Is dit de meest gekwalificeerde persoon? Heeft nog een ander of hebben zich toen nog anderen kandidaat gesteld voor de functie van schoolhoofd? Was er slechts één kandidaat omdat de overigen bij voorbaat wisten dat de aanstelling doorgestoken kaart zou zijn en anderen dus geen enkele kans zouden maken?

Speculaties, vermoedens, wij bij ADO doen daar liever niet aan mee.
Wat gebeurt er in nu allemaal in de gemeenteschool waar het schoolhoofd dus (politiek ?) benoemd werd?

Er bestaat daar sinds mensenheugenis een actieve ouderkring die zich al jaren zorgen maakt over de schoolboekhouding. Uit een financieel verslag dat in 1997 werd opgemaakt door twee commissarissen bleek dat er dubbele boekingen bestonden. De directie werd toen bevolen elke drie maanden een financieel verslag van alle in- en uitgaven voor te leggen aan de leerkrachten. Dit is nooit gebeurd. De ouderkring vraagt zich onder meer af waaraan het door middel van hun activiteiten bijeengebrachte en overgedragen geld besteed werd.
De school zal naar alle waarschijnlijkheid in de lente van volgend jaar op allerlei gebied doorgelicht worden, zowel financieel als onderwijskundig. Wij houden u op de hoogte.

spacer.gif (820 bytes)
4blauw.gif (837 bytes)

reacties van de lezers

spacer.gif (820 bytes)
Beste redactie,
Vandaag kreeg is ADO in mijn bus en tot mijn groot spijt stond er weer negatieve kritiek over de gemeenteschool in Oud-Heverlee.  Wat is men van plan in O.H., wil men de gemeenteschool helemaal doen verdwijnen zodat het Heilig Hart met alle leerlingen lopen gaat en er een goede school verloren gaat.  Deze vete duurt nu al lang genoeg en het gaat hier niet enkel om de ouderkring dan wel ook van een deel van het onderwjizend personeel die de directie tegenover de ouders zwart maakt, beseffen die mensen niet dat zij met hun job spelen.  Wij hebben ondervonden dat je heel veel steun van de school krijgt in moeilijke momenten. Toen het nodig was is zowel de directrice, als de leerkracht als het P.M.S meegegaan naar het UZ in Leuven om de evaluatie van ons kind aan de dokters mede te delen.  Op Gasthuisberg hadden ze dit nog nooit meegemaakt dat een school zo intensief meewerkte.  Dus ik denk wel dat dit wat betekend.  Ik hoop de men in OH zijn verstand laat werken en zorgt dat de gemeenteschool weer in een positief daglicht komt.   Zo horen julllie ook is een andere klok.
      Een bezorgde grootmoeder