spacer.gif (820 bytes)
4blauw.gif (837 bytes)

   uit ADO 113

spacer.gif (820 bytes)

lezersbrief:

Wij horen bij Leuven, zeggen de Haasrodenaars.

spacer.gif (820 bytes)
4blauw.gif (837 bytes) spacer.gif (820 bytes) Mijnheer,

Met belangstelling las ik het artikel over het Weerts Bevrijdingsfonds in uw vorig nummer. Wel, die Weertenaars durven nogal. Alsof deze uithoek tussen bos en buitenland ooit het centrum van onze gemeente zou kunnen zijn.
Wij in Haasrode hebben dit op hoongelach onthaald. De hele zomervakantie hebben wij op passende maatregelen gebroed en ziehier het resultaat.
Eigelijk wisten wij het al langer: de fusie destijds was een grote misser. Een gedeelte van Haasrode ging toen naar Leuven. En dat was verkeerd. We moesten eigelijk helemaal bij Leuven ingedeeld zijn.
Daar heersen verlichte geesten, daar brandt de lamp en daar moeten wij bij zijn. Dat is dus hét strijdpunt van onze vereniging, het Haasroods Afscheurings Front (HAF)
Desondanks bleef Haasrode toch het belangrijkste dorp in het Leuvense. Daar twijfelt toch niemand aan, en zeker niemand in Haasrode. Dagelijks komen wij in het nieuws met onze files. Een bewijs toch dat het goed gaat met onze plaatselijke economie. Maar dat moet zeker beter. Nu zoekt mijnheer Tobback Termunckveld vol te bouwen. Als Haasrode bij Leuven zou geweest zijn, ja, dan zou dat wel eventjes anders gelopen zijn. Dan hadden we misschien naast de Brabanthal ook nog Imec en de hele elektronische mic-mac kunnen binnenrijven op die stukjes labeurgrond waar een laatste boer vergeefs op een opvolger staat te wachten. En waar was er een mooiere plaats te vinden om een HST station in Leuven neer te planten? Genoeg gemiste kansen, zeggen wij hier bij het HAF, wij willen Haasrode verder stuwen in de vaart der volkeren.
En hou ons maar eens tegen. Zeker die van Weert niet. Want zij hebben dan wel het munitiedepot in hun buurt, wij hier in Haasrode hebben de Slagbaan. Het ultieme bewijs dat we in het verleden al voor hetere vuren gestaan hebben.
Men zegge het voort!

spacer.gif (820 bytes)
4blauw.gif (837 bytes) De bedreigigen worden zeer ernstig genomen. Op een geheim top-overleg wordt gezocht naar gepaste tegenmaatregelen. spacer.gif (820 bytes) afscheiding.jpg (18667 bytes)
spacer.gif (820 bytes)