In Weert is het op straat te zien .

In Sint-Joris-Weert is het op straat te zien. De coalitiewisseling. Wat twaalf jaar lang niet mogelijk was is zowaar gerealiseerd: een eerste afdoende ingreep qua verkeersveiligheid. En dat nog wel aan het kruispunt van de Beekstraat met de Pastoor Tilemansstraat, waar dagelijks tientallen scholiertjes alleen of met hun ouders de straat oversteken. Voortaan moet Koning Auto er op één rijvak, en netjes zijn beurt afwachten met Koningin Auto aan de andere kant van de wegversmalling.

Tot nog toe hoorden we alleen positieve klanken over die verkeersingreep. En de verzuchting die je ook al eens hoort bij de charcuterie-afdeling van de rechtover gelegen Spar: of het iets meer mag zijn ? Bijvoorbeeld ook zo een ingreep aan de twee toegangspunten van het dorp: aan de Dijlebrug en aan de Reigersstraat bijvoorbeeld. En ook nog wat tussendoor. En misschien kan iemand eens die uitgetekende plannen opdelven die de burgemeester vlak voor de verkiezingen van 1988 voorlegde aan de schooldirecties en de voorzitters van de oudercomités. Met fraaie schetsen en mooie plannen van asverleggingen, en afgeschermde fietspaden voor de Leuvensebaan in Sint-Joris-Weert. Dat was professioneel werk van een studiebureau. Daar is al die tijd geen klap mee gedaan. Evenmin gebeurde er iets met al die gedetailleerde voorstellen die het vroegere oudercomité en de BGJG uitwerkte inzake verkeersveiligheid.

Hopelijk blijft het niet tot deze ene ingreep beperkt. Of erger nog, wordt die weer opgedoekt omdat de ene of de andere daarover een bezwaar maakt bij een gevoelig en machtig oor. We houden u op de hoogte.