De oprichting van het

Weerts Bevrijdings-

front

MP.jpg

Sympatisanten van het Weertse Bevrijdingsfront, goed te herkennen aan hun armband Mariannne for President (MP) delen pamfletten uit aan automobilisten die de grens met Oud-Heverlee oversteken.

Op 31 april vindt in Sint- Joris- Weert (waar anders ?) de stichtingsbijeenkomst plaats van het WBF, het Weertse Bevrijdingsfront. Zoals u elders al in deze ADO kan lezen wordt het stilaan overduidelijk dat Weert onbetwist dé centrumgemeente is van de huidige fusiegemeente.

Alleen Weert heeft nog een postkantoor, een warenhuis, drie bloemisten, twee banken, twee warme bakkers (kom maar voelen), drie feestzalen, een beenhouwer, een sportwinkel, een asielcentrum, een camping, een permanente tentbewoner, een vrouwenvoetbalploeg en dito volleybalploeg, twee schepenen, een rijkswachtkazerne, een telefooncentrale, een kattenpension, een funerarium, een pottenbakster, een vrije radio en een molenaar. Weert biedt woonst aan een ministerabel euro-parlementslid, aan twee schepenen, aan de lijsttrekkers van CVP, Agalev en SP, en levert al generaties lang de plaatselijke SP-voorzitters.

Verder nog een bekende tv-kok, een beetje bekende uitgever, een baron, twee fanfares, een tros professoren en nog wat ander tuig. Ook qua verkeersinfrastructuur is Weert niet te evenaren: nergens anders kan je twee km lang dwars door het dorp racen langs een kronkelige hoofdbaan, zonder enige hinder van fietspaden, drempels of paaltjes.

De Weertse ex-schepenen Joris en Rachel (alleen Weert heeft twee ex-schepenen) wisten Weert succesvol te behoeden voor al die nieuwlichterij. Weert heeft duidelijk ook mooiere vrouwen en toffere mannen, dat zien kenners zo. Daarom eist het WBF de definitieve erkenning van Weert als centrumgemeente.

De fusiegemeente moet van naam veranderen en Sint-Joris-Weert gaan heten. De naam “Oud-Heverlee”, wij krijgen het niet meer uit onze strot. En Marianne for President. En belastingvermindering voor alle Weertenaars, wij torsen al de lasten verbonden aan onze centrumfunctie. ‘t Is nog maar een begin. Kandidaat-leden storten 500 fr op rekening van ADO. We houden u dan verder via ADO op de hoogte. Voorlopig blijft onze strijd nog ongewapend. Maar bedenk: het munitiedepot ligt vlakbij Weert. We hebben al voor minder gevochten. Weerts volk eerst !