Zonder het eigen volk

 

Misschien heeft u het als Nieuwsblad-abonnee ook enkel maar in uw krant kunnen vernemen. Maar als u een andere krant leest is de kans groot dat u het nog niet wist, ook al woont u in Sint-Joris-Weert. Op 9 december 2000 was er in Sint-Joris-Weert zowaar een heuse betoging van het Vlaams Blok. Dit tegen de “waanzinnige afbraakpolitiek van de Vlaamse Regering”. Het eigen volk van Sint-Joris-Weert en Oud-Heverlee was niet geïnformeerd over deze betoging. Het pamfletje met de oproep voor de betoging was verspreid in het Leuvense via het Vlaams Blok.


70 sympathisanten kwamen die zaterdagnamiddag opdagen en stapten achter een slogan van het Vlaams Blok op van de kerk naar de tent van Christiaan De Maegd. U weet wel, onze nationaal beroemde inwoner wiens onwettig gebouwde villa met zwembad na talrijke juridische betwistingen en overtredingen twee jaar geleden werd afgebroken. Dat die villa in natuurgebied stond, geen bouwvergunning had, dat er al gerechtelijke tussenkomsten waren geweest vanaf de funderingswerken, en het vonnis tot afbraak al jaren voordien was geveld, is voor het Vlaams Blok geen punt. Deze afbraak “op een onmenselijke manier” is voor hen een schande. Christian De Maegd was evenmin op de hoogte van de actie van het Vlaams Blok, maar had geen bezwaar. Een volksvertegenwoordiger van het Vlaams Blok hield er een toespraak. En dat was dat.


Voilà, daarmee is het eigen volk van Sint-Joris- Weert en Oud Heverlee weer eens geïnformeerd. Vlaams Blok, Achter d’Oechelen: één front ?