uit ADO 106verkeerdorpsstraatOH3.JPG (39182 bytes)

Bericht aan de bevolking (deel 2)

Verkeersveiligheid

 

 

 

 

Dorpsstraat Oud-Heverlee

Bericht aan de bevolking

Beste burgers,

Ook in deze tweede brief aan de bevolking willen we het eens in alle klaarheid zeggen zoals het is : er wordt hier veel gezeverd en overdreven met al die vragen voor meer verkeersveiligheid.

Zelf zie ik dat maar al te goed als ik weer eens rondrijd in het dorp. Vanuit de zachte zetel van mijn Mercedes en het panoramisch uitzicht door de getinte voorruit valt dat allemaal wel mee. Je hebt natuurlijk altijd mensen voor wie het nooit genoeg is, extremisten die zelf niet verkozen zijn of geen meerderheid hebben, en die afkomen met allerlei zotte vragen. Wij weten het wel beter, wij volgen de gulden middenweg.

Om te beginnen is er al mijn principe dat de ideeën van het gemeentebestuur moeten komen, en niet van een actiecomité  of oudercomité. Dat is de democratie. En mijn coalitiepartner en mijn partijgenoten denken er net zo over. Zelfs de jonge garde. Er is er niet één die in de afgelopen zes jaar een kik gegeven heeft. Ze zijn precies al blij dat ze mogen meedoen.

Neem nu die vragen om in de Beekstraat en Leuvensebaan in Sint-Joris-Weert het verkeer te vertragen met wegversmallingen of drempels. Om te beletten dat ze daar aan 70 of 80 door de dorpskom zouden kunnen rijden tijdens de schooluren zoals die van ADO dat gemeten hebben. Of die vragen van dat oudercomité daar om dat smalle Pastoor Tilemansstraatje eenrichtingsverkeer te maken zodat de kindertjes niet zouden geplet worden tussen de muur en de auto’s als er een tegenligger opduikt. Of de Duivenstraat in Blanden afsluiten als sluipweg naar de mensen hun werk, da’s de wereld op zijn kop. Er zijn toch al files genoeg. En dan die gasten van Haasrode die precies allemaal met de fiets naar school willen. Wacht tot ze zelf met de auto mogen rijden, en mogen stemmen, zeg ik maar..

verkeerbeekstraat.JPG (36479 bytes)
Beekstraat: likje verf, en klaar is kees.
Kom kom, ge kunt daar toch niet allemaal op ingaan. En dat doen we ook niet! Goed, we hebben wel een snelheidsmeter aangekocht, Eén, voor héél het Dijleland! En daar is nog niet één proces-verbaal uit voortgekomen. Zeker weten. ‘t Heeft wel een miljoen gekost, dus binnenkort moet de politie er wel eens mee uitpakken. Pas op, ze zullen goed zichtbaar opgesteld staan, en we zullen het nog vooraf aankondigen ook. Als ge niet slapend rondrijd is er dus geen probleem. Alleen stom dat de rijkswacht af en toe wèl iemand op de boek zwiert. Als wij binnenkort ook iets aan de Rijkswacht te zeggen hebben, zal dat wel beteren. ‘t Wordt trouwens altijd beter, da’s niet voor niks onze slogan. Een jaar of zes geleden hebben we in nieuwe straten nog verkeersdrempels aangelegd. Op de gemeenteraad hebben we beloofd dat er nooit nog zullen bijkomen. We hebben nog beter gedaan, we hebben er enkele onschadelijk gemaakt! De voorstanders van die drempels, denken die trouwens eens aan een ander ? Aan de brouwer wiens bakken bier kapot gaan als hij daar hard over rijdt ? Aan dat sleet op al die schokbrekers?

We gaan ook zo’n radarborden aankopen, ge kent ze wel, die borden met “u rijdt te snel”. Zes jaar geleden, bij de vorige verkiezingscampagne hadden we er gehuurd. ‘t Heeft ons misschien een beetje geholpen, dus nu gaan we ze kopen. ‘t Kan geen kwaad, en het hindert eigenlijk niemand, dus…

Wie traag wil rijden , die kan dat. En als ‘t vandoen is, kunt ge nog altijd eens rap doorscheuren : ‘s avonds, of overdag als de kindjes op school zitten. En die voorstanders van traag verkeer die moeten maar zelf hun voet van de gaspedaal halen. Als alleman dat doet, wordt er niet te rap gereden.

PS Als ge binnenkort in onze verkiezingsfolders dingen zult lezen over verkeersveiligheid enzo… maak u dan niet ongerust. Dat is nu eenmaal reclame, ge weet nooit hoe een koe een haas vangt. Kijk naar mijn daden, zeggen wij altijd. Vol vertrouwen in de toekomst, tekenen wij dan ook als Uw bereidwillige dienaar.