uit ADO 105

eerste
Zoet Water proms

Roosenberg: eerste Zoet Water proms
Het laatste weekend van januari: de “Rozenberg” zit afgeladen vol voor een spetterend tweedaags muziekfeest. Zo zouden we de “1e Zoet Water Proms” kunnen omschrijven.

De beide organisatoren, de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord van Oud-Heverlee en de Koninklijke fanfare “De Weergalm van Meerdael” uit Blanden kunnen dan ook méér dan tevreden zijn.

Trouwens, de Academie kon haar 15 jarig bestaan niet beter vieren. Ontstaan uit de “Muziekschool” evolueerde ze tot de Academie, waar ruim 600 leerlingen kunnen kiezen uit een rijk aanbod van de A van accordeon tot de Z van zang, van de minuscule piccolo tot de grote contrabas, zonder dan nog de richting Woordkunst te vergeten.

De 104 jarige “Weergalm” met haar meer dan 50 spelende leden, heeft haar “hoempapa” verleden al lang ingeruild voor klassieke én eigentijdse kwaliteitsmuziek.

“Normaal dus dat we elkaar steeds meer gingen vinden en waarderen,” aldus Johan Jonniaux, directeur van de Academie, “en we worden er ook beiden beter van.”

Dat het samenspel in ieder geval prachtig en gevarieerd klonk, daar zal wel iedere aanwezige het mee eens zijn. Helemaal in de Proms- stijl werd geopteerd voor een lage-drempelconcert met voor elk wat wils. Dat hier tenslotte “maar” amateurs op het podium stonden was niet echt te merken. De organisatie verliep vlekkeloos en met de nodige zin voor show.

Dat ze maar oppassen daar in Antwerpen, want met een staande ovatie en het enthousiast meegezongen, afsluitend “Land of Hope and Glory” zaten we al aardig in de buurt van die andere Proms. Dat belooft voor een volgende editie....

Van het optreden wordt ook een CD gemaakt. Hij kost 400 frank. Bestellen kan nog tot 25 februari op het secretariaat van de Academie tel: 016 40 16 17.