uit ADO 105

Mijmeringen bij een ongeval

uit het Nieuwsblad
Dronken bestuurder rijdt 18-jarige dood

In Oud-Heverlee heeft een 28-jarige dronken automobilist uit Leuven zaterdagochtend fietsster Sofie Parton (18) uit Oud-Heverlee dood gereden. De rijkswacht heeft de man voorgeleid.. Hij is zaterdagnamiddag na ondervraging ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter, die hem onder aanhoudingsmandaat plaatste.

Het ongeval gebeurde omstraaks 2.15 u op de Naamsesteenweg in deelgemeente Blanden, ter hoogte van de Duivenstraat. De fietsster, vergezeld van 3 leeftijdsgenoten, stak er de rijbaan over. Ze werd gegrepen door de auto. Haar leeftijdsgenoten bleven ongedeerd. Het slachtoffer, woonde aan de Naamsesteenweg, op enkele tientallen meters van de plaats van het ongeval.

De atomobilist had 2,68 pro mille alcohol in het bloed. Volgens een verkeersdeskundige van het Leuvense parket reed de auto minstens 90 km/u hoewel op de plaats van het ongeval maximaal 70 km per uur mag gereden worden.

Een maand geleden speelde de automobilist zijn rijbewijs al voor veertien dagen kwijt toen hij tegen 114 km per uur door de bebouwde kom van Oud-Heverlee reed. Ook toen had hij te diep in het glas gekeken.kwijt

uit  Zondagskrant
Negen Chauffeurs onder invloed.

.....bij negen chauffeurs viel de ademtest positief uit. Zij moesten hun rijbewijs voor enkele uren inleveren....

 

uit Het laatste Nieuws
Sinterklaas mag niet dronken rijden

 

OUD-HEVERLEE- Mag Sinterklaas meer drinken dan wij als hij rijdt? Bij de politie van Oud-Heverlee kreeg men de Goedheilig man over de vloer voor een alkoholtest. Sinterklaas moest immers bij zijn talrijke bezoeken aan kinderen, van hun ouders ook evenveel drankjes naar binnen gieten.

Een politie-attestje om even boven het wettelijke promillegehalte te mogen, zou hem dus gelukkig maken. Met vermanende vinger werd de Sint weggestuurd.

Gelukkig, de schuldige is gevat; spijtig dat zo iets moet gebeuren. Tja, niks aan te doen, over tot de orde van de dag... Dan kookt het toch even bij mij, bij u ook? Vraagt zich dan niemand af....

ben ik niet de politicus, die de pakkans bij verkeersovertredingen zo klein mogelijk houdt, die vindt dat verkeersveiligheid er moet komen door mentaliteitsverandering, niet door snel rijden onmogelijk te maken...

ben ik niet de rechter die vindt dat een intrekking van het rijbewijs een aanslag is op de menselijkheid is?

ben ik niet de journalist, die over dronken rijden luimige artikels schrijft....zolang het maar goed afloopt?

Ben ik niet de gepensioneerde, die een snelle vluchtweg naar Leuven prioritair stelt boven een veilige fietsroute naar school?

Ben ik niet die automobilist, die er zich nogal gemakkelijk vanaf maakt en denkt: als ik hard rij drink ik niet,of...als ik drink rij ik niet te hard?

 

 

 

Dit blad heeft in 1998 zelf een speedgun gehuurd.
En van de punten waar wij ons opstelden was precies daar waar dit “ongeval” zich voordeed.
Ondanks de ontstellende cijfers, werd het artikel straal genegeerd. U kan het nalezen op onze website
(in de rubriek oude nummers: ADO 99 snelle jongens )